Important

CORONAVIRUS: Acțiunile polițiștilor din Maramureş pentru protejarea populației, prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19


 
Constant, în acțiunile desfășurate, polițiștii atrag atenție cetățenilor asupra importanței purtării în mod corect a măștii de protecție și a respectării regulilor privind distanțarea socială.
 
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuare acţiunile de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri şi terase. Totodată, polițiștii au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid 19 şi în mijloacele de transport.
 
La activităţile desfăşurate ieri, 17 iulie, au participat 83 de poliţiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului.
 
În cadrul celor şapte acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 84 de societăți comerciale, au fost legitimate 113 persoane și patru autovehicule oprite pentru control.
 
 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.400 de lei, astfel:

  • 13 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală; 
  • 9 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 în context COVID – 19;
     
    Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 
    Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Te-ar putea interesa si

PREMIERĂ PENTRU POMPIERII MARAMUREŞENI: Castor salvat dintr-un laţ la Gârdani (FOTO)

Redactie

EVENIMENT 26 aprilie 2024: Emisiunea MATINAL de la Radio România Actualități se aude LIVE din Țara Lăpușului

Vasile Dale

FESTIVITATE LA IPJ MARAMUREŞ: Marea Unire de la 1 decembrie 1918, sărbătorită de poliţiştii maramureşeni. Nouă ofiţeri şi 11 agenţi, avansaţi în gradul profesional următor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.