Eveniment

PROCURORII AU DECIS: Un tânăr din Baia Sprie care a lovit un pieton în timp ce fugea de poliţie a fost arestat preventiv

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 24.07.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului L.D. M. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 1 Cod penal, vătămarea corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 Cod penal și părăsirea locului accidentului, prevăzută de art. 338 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 și 2 Cod penal.
La data de 24.07.2020, faţă de numitul L.D. M. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.
Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul L.D. M., în data de 23.07.2020, în jurul orei 17:30, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule a condus un autoturism pe raza localității Baia Sprie, jud. Maramureș și, cu toate că organele de poliție i-au efectuat semnal regulamentar de oprire, acesta și-a continuat deplasarea cu viteză, circumstanțe în care a provocat un accident de circulație soldat vătămarea corporală a persoanei vătămate S.G.D. (care a suferit leziuni care necesită un număr de 40-50 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare), după care a părăsit locul producerii accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție.
La data de 24.07.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cum s-a produs accidentul

În timp ce poliţiştii din Baia Sprie supravegheau traficul rutier pe D.N. 18 din oraş au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care se deplasa spre Baia Mare.
Conducătorul acestuia nu a oprit, continuându-și deplasarea spre localitatea Satu Nou de Sus, motiv pentru care echipajul de poliție a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, folosind semnalele acustice și luminoase.
În timpul deplasării conducătorul autoturismului urmărit a acroșat cu oglinda dreaptă un bărbat de 58 de ani care circula în calitate de pieton, pe acostamentul din partea dreaptă a direcției de deplasare a autoturismului, după care şi-a continuat deplasarea. La circa 2 km de locul accidentului rutier, conducătorul auto a oprit autoturismul, l-a asigurat şi a fugit.
​În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgență Dr. Constantin Opriş Baia Mare, unde a rămas internat în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor și investigațiilor efectuate poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 20 de ani, din Baia Sprie, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă.

Te-ar putea interesa si

PRIMA AMENDĂ APLICATĂ ÎN BAIA MARE: Bărbat din Tămaia, surprins de camera de supraveghere în timp ce descărca deșeuri dintr-o dubă

Redactie

PIERDERE PENTRU POLIȚIA RUTIERĂ MARAMUREȘ – După 26 de ani pe șoselele județului, Ștefan Iacob s-a pensionat

Vasile Dale

AȚI VĂZUT-O? O tânără maramureşeancă a dispărut de la domiciliul ei din Franţa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.