BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

E GROASĂ RĂU DE TOT / ACTUALIZARE: 14 șoferi și 9 polițiști de la SPR Maramureș urmăriți penal pentru dare de mită, favorizarea infractorului și fals intelectual. Şase polițiști arestați preventiv

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, pe parcursul anului 2020, în urma administrării unui probatoriu complex, a dispus continuarea urmăririi penale față de un număr de 23 de suspecți, din care 9 sunt funcționari ai Ministerului Afacerilor Interne, agenți de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Serviciul Rutier, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție în formă continuată.

Polițiștii de la SPR Maramureș au fost arestați preventiv! Cr Pop, Onisie, Bude, Chivu, Leș și Topan. Ceilalti 3: Bran, D. Pop și Sarca ar fi semnat acorduri de recunoaștere a faptei.

Prin ordonanţa din data de 29.07.2020, s-a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de 6 suspecţi, agenţi de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.La data de 30.07.2020, după punerea în mişcare a acţiunii penale, a fost sesizat Tribunalul Maramureş cu propunerea de arestare preventivă faţă de inculpaţii care au fost reţinuţi.

Pentru administrarea actelor de urmărire penală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş a beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi al conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Instanța a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor 6 polițiști.

Actualizare – Tribunalul Maramureş

La data de 30.07.2020, Tribunalul Maramureş a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă vizând şase inculpaţi, agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Serviciul Rutier, cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.
Măsura s-a dispus pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.07.2020, până la data de 28.08.2020, inclusiv, reţinându-se existenţa unor indicii temeinice privind săvârşirea faptelor menţionate.
Astfel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că cei şase inculpaţi, în perioada octombrie-decembrie 2019, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au acceptat bani şi alte foloase necuvenite (brad de Crăciun, produse alimentare, băuturi alcoolice) oferite de diverşi conducători auto opriţi în trafic pentru control, în schimbul neîndeplinirii îndatoririlor de serviciu, sau chiar au pretins aceste foloase necuvenite.
Sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, faptă imputată doar unuia dintre inculpaţi, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că acesta, în luna decembrie a anului 2019, nu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual, faptă reţinută în sarcina a doi inculpaţi, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că aceştia, în luna decembrie a anului 2019, cu prilejul întocmirii unor procese-verbale de sancţionare contravenţională, au reţinut alte stări de fapt decât cele constatate, pentru a evita aplicarea anumitor sancţiuni.
Inculpaţii au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

Citeşte şi

Te-ar putea interesa si

Adrian TODORAN: Ecologizăm Baia Mare și investim în turism

Redactie

Deputatul Adrian Todoran a reușit: ”Casa George Pop de Băsești a fost reabilitată”

Vasile Dale

Floraria de Vis, o florarie online pentru fiecare gust

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult