Important

ŞOFERI, ATENŢIE LA PIETONI! Două persoane au ajuns ieri la spital, accidentate: copil în Borşa, femeie în Baia Mare

Pietonii reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de participanți la trafic. Stimați conducători auto, manifestați prudență și atenție sporită pe drumurile publice pe care circulați, mai ales în zona trecerilor pentru pietoni. Ieri, pe raza județului au fost înregistrate două evenimente rutiere în urma cărora o femeie și un copil au suferit leziuni corporale.

În jurul orei 16:00, polițiștii au intervenit la un accident de circulație produs pe strada Gării din municipiul Baia Mare. Verificările efectuate au relevant că un tânăr de 28 de ani, care conducea un autoturism, a surprins și accidentat o femeie ce era angajată în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni. Victima, de 52 de ani, a fost transportată la spital unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Șoferul nu se afla în stare de ebrietate.

Tot ieri după-amiază, polițiștii au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier produs pe strada 22 Decembrie din Borșa. La fața locului s-a stabilit că un tânăr de 23 de ani, care conducea un autoturism, a acroșat o minoră de 7 ani care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și nemarcat, fără să se asigure. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu se afla în stare de ebrietate.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările.

VIȘEU DE SUS – amenzi de peste 10 000 de lei aplicate de polițiști pentru abateri rutiere

Polițiștii din Vișeu de Sus au fost prezenți ieri, între orele 10.00 – 20.00, pe drumurile publice de pe raza de competență pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea persoanelor care pun în pericol siguranța rutieră.
În cadrul acțiunii au fost oprite pentru verificări 28 de autovehicule, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10 450 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea unui permis de conducere.
Totodată, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările, după ce au constatat trei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Polițiștii au acționat pentru verificarea legalității transportului și comercializării cărnii

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au organizat în cursul zilei de ieri o acțiune pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele fizice și juridice care desfășoară activități comerciale ilicite.
Scopul acțiunii a fost verificarea activităților de producere, transportare și comercializare a cărnii și a produselor din carne de porc. Astfel au fost desfășurate activități la sediile a 25 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate de pe raza municipiului Baia Mare, a oraşelor Baia Sprie şi Şomcuta Mare și a comunele Satulung, Ardusat și Mireşu Mare.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, toate la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 70.000 de lei.

Te-ar putea interesa si

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – la Asociația Esperando

Redactie

Absolvenți ai Academiei de Poliție repartizați la IPJ Maramureș

Redactie

ÎN WEEKEND, PE DRUMURILE DIN JUDEŢ: Șapte dosare penale întocmite pe numele maramureșeni certaţi cu legile rutiere

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.