În cursul acestei săptămâni, sub coordonarea polițiștilor specializați în sisteme de securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, polițiștii maramureșeni au verificat 46 de supermarket-uri situate pe raza județului.
În contextul în care au fost sesizate cazuri în care diferite persoane au trecut pe lângă casele de marcat fără achitarea bunurilor luate de pe rafturi, în cadrul acestei acțiuni polițiștii au urmărit cu preponderență prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului supermarket-urilor, dar și asigurarea protecției locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerințelor de securitate.
Pentru neregulile constatate în urma verificărilor au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale.
Deficiențele privind efectuarea serviciului de pază, echiparea corespunzătoare a agenților de pază, dar și păstrarea valorilor în seifuri necertificate din punct de vedere al riscului la efracție sau neimplementarea oricărei alte măsuri minimale stabilite prin analiza de risc au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 23.000 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus măsuri de remediere pentru cazurile în care au fost constatate deficiențe, astfel încât valorile depozitate și viața și integritatea persoanelor să fie în siguranță.

Mandate de executare a pedepsei închisorii


Ieri, 30 iulie, polițiștii maramureşeni au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii astfel: poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat un bărbat de 49 de ani din Baia Mare, pe numele căruia Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.
Şi poliţiştii din Satulung au depus în penitenciar un bărbat de 41 ani, din comuna Satulung, condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare pentru infracțiuni silvice.

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.