Recomandate

FOCAR CORONAVIRUS / ACTUALIZARE 2: Peste 40 de cazuri de COVID-19, la un centru al persoanelor cu dizabilități de la Poienile de Sub Munte. Centrul a fost carantinat

Noile cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus sunt în creștere în județul Maramureș. În weekend au fost declarate chiar și 30 de noi cazuri, înregistrate în decurs de 24 de ore. Statisticile sunt îngroșate și de situația înregistrată la Poienile de sub Munte, unde în ultimele zile au fost confirmate nu mai puțin de 42 de noi cazuri, ce provin dintr-un centru de reabilitare a persoanelor cu dizabilități, scrie Maramedia.ro.

„Centrul de Îngrijire si Asistență Poienile de Sub Munte”deservește persoanelor cu dizabilități cărora nu li se poate asigura protecţia la domiciliu sau ȋn cadrul altor servicii din comunitate, dar și unui număr de tineri cu dizabilități care părăsesc sistemul rezidenţial de protecţie a copilului şi pentru care nu a fost identificată o altă măsură de protecţie viabilă.

”La Poienile de sub Munte avem o situație destul de delicată, în sensul că avem cnfirmate un număr de 42 de persoane infectate cu noul coronavirus, care provin din acel centru cu persoane cu dizabilități. Se face o anchetă epidemiologică, se fac teste în continuare, atât pentru rezidenți, cât și pentru personalul care deservește acel centru”, spune Nicolae Silviu Ungur.

Rezultatele anchetei epidemiologice vor clarifica situație, dar cel mai probabil virusul a fost adus din exterior, de la personalul care deservește persoanele cu dizabilități.

”Deocamdată avem locuri suficiente, deși suntem la limita superioară a acestor locuri, având această problemă, cu siguranță va trebui să identificăm noi spații pentru acești pacienți”, menționează Nicolae Silviu Ungur.

Actualizare 1

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să vă comunice faptul că la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte au fost confirmate 34 de persoane infectate cu noul Coronavirus. Toate aceste persoane au fost mutate într-un etaj din cadrul centrului și beneficiază de asistență medicală zilnică, asigurată de personal medical de la ambulanță, respectiv de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din județ. Toate cele 34 de persoane confirmate sunt asimptomatice. Contacții direcți au fost izolați la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile. Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte a fost închis, iar Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus efectuarea dezinfecției și au fost luate toate măsurile de protecție individuală.

Centrul de Îngrijire și Asistență de la Poienile de Sub Munte a fost carantinat.

Actualizare 2

Cele 34 de persoane infectate si confirmate de la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Poienile de Sub Munte sunt beneficiari ai serviciilor sociale. Angajatilor carora li s-au recoltat probe pana in prezent au rezultatul testului negativ. De asemenea, nu sunt cazuri confirmate in comuna Poienile de Sub Munte.

Te-ar putea interesa si

Exclusiv video: Arde pădurea de pini din Ciolt. Vântul împrăştie flăcările spre gospodăriile oamenilor

Vasile Dale

VREM SĂ FIE UCIŞI POLIŢIŞTII? UN SINGUR POLIŢIST LA REPEDEA!!! ŞEFUL DE POST TRIMIS ÎN MISIUNE

Vasile Dale

VIDEO EXCLUSIV: Un bărbat din Poienile de Sub Munte a murit și patru persoane rănite pe Bulevardul Independenței (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.