Important

VIOLENŢA ÎN FAMILIE: Trei ordine de protecţie emise de poliţiştii maramureşeni. Maramureşence agresate de fii, soţi şi concubini


În perioada 31 iulie – 02 august a.c., polițiștii maramureșeni au intervenit la trei cazuri de violență în familie. În toate cazurile au fost emise ordine de protecție provizorii, iar într-un caz agresorul a fost și reținut pentru 24 de ore.

CICÎRLĂU

Unul dintre cazurile de violență domestică a fost semnalat la Cicârlău, unde a avut loc o altercație între un tată de 74 de ani și fiul acestuia de 43 de ani. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Cavnic pentru consult de specialitate.

SIGHETU MARMAȚIEI

Un alt caz de violență în familie a fost sesizat la Sighetu Marmației. O femeie de 58 de ani a apelat SNAU 112 pentru a sesiza poliția cu privire la faptul că fiul său, de 36 de ani, a agresat-o fizic.

BAIA MARE

Al treilea caz de violență în familie a avut loc în municipiul Baia Mare, unde o femeie de 30 de ani a fost agresată de concubinul său. Victima, pentru că prezenta leziuni la nivelul feţei şi la nivelul membrelor superioare, a fost transportată la spital unde a rămas sub supraveghere medicală pentru investigaţii suplimentare.

În acest caz, împotriva agresorului, pe lângă emiterea ordinului de protecție provizoriu, s-a luat și măsura reţinerii pentru 24 de ore. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările.

Pentru a evita consecințele grave care pot fi generate de comportamentele abuzive din familie, încurajăm victimele violenţei în familie să nu tolereze aceste abuzuri și să solicite ajutorul instituțiilor competente. Astfel, în cazul în care eşti victimă,

  • Sună la 112 – apel de urgență!
  • Mergi la cea mai apropiată secție de poliție!
  • Mergi la cea mai apropiată unitate sanitară pentru îngrijiri medicale, dacă e cazul!
  • Solicită eliberarea certificatului medico-legal de la cel mai apropiat serviciu de medicină legală!
  • Contactează Serviciul Public de Asistență Socială de la nivelul primăriei sau D.G.A.S.P.C. pentru a te informa cu privire la serviciile gratuite de care poți beneficia!
  • Solicită Judecătoriei emiterea unui rodin de protecție dacă viața și integritatea ta fizică sau psihică ori libertatea îți sunt puse în pericol!
  • Şi nu uita de Ordinul de protecţie provizoriu care poate fi emis de către poliţişti pe o perioadă de 5 zile. Acesta poate fi emis la fața locului, pe baza evaluării situaţiei de fapt care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului.

Te-ar putea interesa si

URMENIȘ: Un tânăr a furat slănina unui localnic, a vândut-o și a băut banii

Vasile Dale

BILANŢUL acțiunilor din weekend ale polițiștilor rutieri: 19 dosare penale, 32 de permise reţinute, sancţiuni de peste 72.000 de lei

Redactie

Primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.