BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

DUPĂ APROAPE UN AN: A fost reținut un suspect în cazul pădurarului ucis când încerca să împiedice hoţii de lemne

La data de 10 august 2020, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 de ore față de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârșit împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), tâlhărie calificată și uz de armă fără drept, prevăzute de art.257 alin.1 C.pen. rap. la art. 188 alin.1 C.pen., art. 234 alin. 1 lit. a și d rap. la art. 233 C.pen. și art.343 alin.1 C.pen cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.
În Ordonanța de reținere, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:
În data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, jud.Maramureș, inculpatul – în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, jud. Maramureș, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras – l-a ucis prin împușcare pe pădurar cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea acestuia.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

La 16 octombrie 2019, un pădurar de 37 de ani din Maramureș a fost găsit împușcat într-o râpă dintr-o zonă montană din vecinătatea localităţilor Rogoz şi Băiuţ. Liviu Pop, tată a trei copi, era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş, Ocolul silvic Strâmbu Băiuţ.

Te-ar putea interesa si

Mobilizare SIDEPOL pentru colegii de la frontieră și refugiați!

Vasile Dale

EXCLUSIV: ACCIDENT DE MUNCĂ – Un angajat al Drusal Baia Mare a căzut în mers de pe mașina de gunoi. Era beat criță

Vasile Dale

CITITORI: ÎN TĂCERE – Nu se mai prelungesc contractele de închiriere-concesiune pentru terenurile ocupate de garaje (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult