BREAKING NEWSImportantRecomandate

De ce trebuie oameni noi în politica?!

În ultimii ani s-a vorbit tot mai des despre nevoia schimbării clasei politice, ca o soluție viabilă pentru asanarea vieții publice. Abordată de toate partidele politice, tema a rămas doar la stadiul de intenție, majoritatea formațiunilor continuând cu aceiași oameni, mulți dintre ei fiind traseiști politici de profesie. Nu am înțeles niciodată de ce politicienii una spun și alta fac. Ce credibilitate publică are o persoană care nu se ține de cuvânt și cum se poate uita în ochii oamenilor, cerându-le din nou un vot de încredere?!

 Accept și susțin ideea ca oamenii din funcțiile publice trebuie înlocuiți treptat dar ce ne facem cu parlamentarii sau demnitarii având șase sau mai multe mandate, decenii în care plătiți din bani publici aceștia nu s-au remarcat prin nimic? Eu cred că orice om are limite de performanță, iar stagnarea într-o poziție politică sau administrativă, generează o rutină neproductivă.

Nu cred ca reformarea clasei politice poate veni din interiorul acelor partide unde obediența și slugărnicia sunt criterii de eligibilitate. Doar cetățenii și numai printr-un vot responsabil pot realiza acest deziderat, necesar pentru progresul unei societăți în care încă dictează sintagme de genul… „a făcut ceva”!



Am decis să mă implic în viața publică ca o necesitate civică firească. Profesional și social sunt împlinit și consider că a venit momentul să contribui la dezvoltarea comunității din care fac parte. Nu mai vreau să stau pe margine și să constat că batem pasul pe loc, nici să fiu  complice tacit la manipularea oamenilor prin promisiuni deșarte, așa cum nu accept nici doar să critic, încercând să arăt vinovății sau responsabilități evidente.

A fi consilier local înseamnă o onoare dar mai ales o obligație, căci votul cetățenilor și încrederea lor este mai presus de o vremelnică notorietate. Orașul trebuie condus de cetățeni și nu de politicieni, tehnocrați sau funcționari care execută ordine administrative, captivi ai unor interese personale sau de grup. Mi-am propus să fiu un consilier local care reprezinta cetățenii și nu obiective politicianiste, interesul băimărenilor fiind primordial celui de partid. Chiar dacă democrația reprezentativă presupune delegarea puterii fără obligația consultării, voi cere opinia concetățenilor mei în toate problemele de interes comunitar. Este o promisiune fermă pe care o voi respecta iar fiecare vot al meu, în Consiliul Local, va avea în spate decizia celor a căror reprezentare mi-am asumat-o ca ”voce a băimărenilor”.

Avem nevoie de o nouă clasă politică. Nu cu oameni reciclați care se plimbă între partide pentru funcții publice și demnități vremelnice. Băimărenii merită respect, iar orașul trebuie să prospere așa cum își doresc cetățenii, prin muncă, cinste și responsabilitate!

Bogdănel Gavra

Te-ar putea interesa si

INFORMAŢII UTILE: Cum să devii poliţist de frontieră

Redactie

Participarea reprezentanților Senatului la reuniunea Alianței parlamentare pentru combaterea urii, Viena, 8 mai 2023

Vasile Dale

FOTO, VIDEO EXCLUSIV: POSIBIL CRIMĂ! Tragedie în Baia Sprie. Un bărbat ars de viu într-un imobil

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult