Un inspector din cadrul Agenției Europene de Securitate și Cooperare (OSCE) – Misiunea Specială de Monitorizare în Ucraina s-a prezentat în această seară în PTF Sighetu Marmaţiei cu intenţia de a intra în România. Până aici nimic ieşit din comun. Doar că în portbagajul superior al maşinii (cu însemn diplomatic) poliţiştii de frontieră au depistat
15 cartușe de țigări de contrabandă.

De precizat că dintr-o ţară aflată în afara Uniunii Europene este interzis transportul a mai mult de 2 pachete de ţigări.Actualizare – ITPF Sighetu Marmaţiei

În data de 19 august a.c., la ora 17.31, în Punctul de trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean din Muntenegru, în vârstă de 59 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

La controlul specific, lucrătorii vamali au descoperit o cantitate de țigări peste plafonul vamal, în bagajele personale, pe care cetățeanul nu a declarat-o.

Cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar persoana în cauză a fost sancționată de către aceeași autoritate cu amendă în valoare de 1.500 lei.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România a cetățeanului din Muntenegru pe o perioada de 5 ani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.