Recomandate

Spiritul civic şi implicarea vor genera schimbarea orașului

Suntem un popor creștin cu tradiții și obiceiuri sănătoase, păstrate și perpetuate prin vremuri, fără să ne alterăm sau pierdem identitatea ca nație. Ne cunoaștem rădăcinile și strămoșii, ne cinstim bătrânii și eroii, manifestând toleranță și întelegere față de vecinii și străinii care ne calcă pragul.

Avem o limbă pe care o păstrăm și cultivăm cu sfințenie, chiar dacă prea mulți dintre noi, vremelnic, au luat drumul străinătăților, cu gândul de a-și face un rost pentru ei și familiile lor. Dar cu toate acestea, ne întoarcem întotdeauna acasă și în ograda părintească, de sfintele sărbători și la evenimentele comunității în care ne sunt rădăcinile.

Pentru că oricât de multe am agonisi și oricât de bine am trăi acolo, suntem legați de bucata de pământ și locul numit acasă.



Se vorbește prea mult în această campanie electorală despre stoparea migrației și aducerea acasă a românilor plecați la muncă. Se fac promisiuni și se anunță soluții despre cum vor fi aduse fonduri imense, care vor crea mii de locuri de muncă bine plătite și vor determina reîntoarcerea maramureșenilor plecați în Europa. Suntem manipulați și ne sunt fluturate în față programe și soluții miraculoase, de parcă până acum am trăit în alte locuri și vremuri. Din dorința de a accede la putere, prea mulți își dau cinstea pe rușine, exagerând o realitate pe care o cunoaștem și o trăim în fiecare zi. Si asta se întâmplă de 30 de ani, și va continua la nesfârșit dacă nu vom avea înțelepciunea alegerii corecte.

Am fost întotdeauna un om corect și sincer care am spus adevărul. Am spus și cred cu tărie, că salvarea noastră ca nație și comunitate stă în muncă și cinste, în solidaritate și respect față de semeni. Nu există soluții miraculoase pentru a trăi mai bine, trebuie doar să muncim mai mult și mai bine, implicându-ne activ în viața comunității din care facem parte. Respectul față de familie și autoritate sunt valori adevărate, singurele garanții sigure ale progresului, într-un oraș care are resurse nevalorificate.

Mă gândesc că putem să fim o altfel de comunitate, cu oameni care gândesc și știu ce vor. Care doresc să fie respectați și să le fie auzite cererile. Voi demonstra cu sprijinul locuitorilor cartierului pe care îl voi reprezenta, că spiritul civic și implicarea sunt pârghiile care vor genera schimbarea orașului nostru. Fără să promit, fără să mint și mai ales fără să uit că sunt în serviciu public pentru că așa au hotărât băimărenii.

În 27 septembrie trebuie să decidem pentru orașul și viitorul nostru, pentru cei plecați, pentru bătrânii și copiii noștri, pentru ziua de mâine. NU suntem mai prejos decât Clujul, Oradea sau Sibiul, date mereu ca exemplu și justificare pentru neputința de ieri și de azi. Ne trebuie doar oamenii potriviți, la locul potrivit.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Gavra Bogdănel

Articol comandat de Partidul Mișcarea Populară Maramureș. Cod unic de identificare 21200020

Te-ar putea interesa si

FOTO EXCLUSIV: Puştan de 17 ani săltat de mascaţi la Târgu Lăpuş, suspectat că ar fi spart conturi bancare

Redactie

MARAMUREȘUL – locul 3 în topul județelor cu cele mai multe accidente de muncă

Vasile Dale

CUTREMUR de 5,7 în România. S-a resimțit și în Baia Mare (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult