Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit astăzi, 15 septembrie a.c, în ședința extraordinară, urmare a comunicării noilor valori a ratei de incidență, calculată în ultimele 14 zile, iar în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și a Direcției de Sănătate Publică Maramureș, și a aprobat scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, aviz acordat cu analiza infrastructurii și resursei umane din fiecare unitate de învățământ.

Inspectorul școlar general Anca-Minodora Hendea-Costin a declarat că din cele 396 de unități de învățământ ce includ structuri aferente își vor desfășura activitățile școlare 303 în scenariul verde, 71 în scenariul galben și 22 în scenariul roșu.Unitățile de învățământ care încep activitățile școlare în scenariul 3 – cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online sunt: Liceul Tehnologic ”Marmația” Sighetu Marmației; Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației; Școala Gimnazială ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur; Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Fărcașa, cu structurile aferente; Școala Gimnazială ”Ilie Lazăr” Giulești cu structurile aferente; Școala Gimnazială nr.1 Strîmtura cu structura aferentă; Liceul Tehnologic Poienile de Sub Munte cu structurile aferente; Școala Gimnazială nr. 1 Leordina; Liceul Teoretic ”George Pop de Băsești” Târgu Lăpuș.

Conform situaţiei din 14 septembrie, Leordina va intra in scenariul rosu cu scoala? Avem si 14 tineri (sub 19 ani) confirmati pozitiv COVID-19 la nivelul judetului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.