Important

SE ÎNTÂMPLĂ PE DRUMURILE PUBLICE: Dosare penale pentru infracţiuni rutiere, patru accidente, 64 de sancţiuni contravenţionale, din care 54 pentru viteză

În acest week-end, poliţiştii rutieri maramureşeni au depistat pe drumurile publice judeţene, şapte bărbaţi care au comis infracţiuni la regimul rutier.
Şase dintre aceştia au condus un autovehicul în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie cuprinsă între 0,54 şi 1,49 mh/l alcool pur în aerul expirat, iar doi dintre ei nu deţineau permis de conducere. Al şaptelea bărbat a condus un autovehicul neînmatriculat ce avea montate numere de înmatriculare false.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

*****

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, pe raza judeţului Maramamureş s-au produs patru accidente de circulaţie, soldate cu vătămarea corporală a zece persoane.
Evenimentele au avut loc pe raza localităţilor Baia Mare, Borşa, Crăciuneşti şi Săbişa.
Cauzele producerii accidentelor rutiere au fost nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehiculul care îl precede, nerespectarea semnificaţiilor indicatoarelor rutiere şi neadaptarea vitezei în curbă deosebit de periculoasă.
Toate persoanele rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În toate cazurile s-au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

*****

Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave produse în ultima perioadă, precum și faptul că viteza, sub cele două forme, excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, constituie principala cauză generatoare de accidente grave la nivel județean, poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză.
Au fost oprite pentru verificări peste 90 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, din care 54 pentru viteză.
Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 46.000 de lei.
Ca măsură complementară poliţiştii au dispus măsura reţinerii a 13 permise de conducere, dintre care 11 pentru viteză şi două pentru depăşire neregulamentară.

Te-ar putea interesa si

ÎNVĂŢĂMÂNT: Membrii de sindicat Spiru Haret Maramureş vor intra în grevă de avertisment miercuri, 19 ianuarie

Redactie

O DELEGAȚIE DIN PROVINCIA SHANDONG (REPUBLICA POPULARĂ CHINEZĂ), PRIMITĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ

Redactie

REALIZARE: SPJ Salvamont Maramureş – „Centru de Formare profesională”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.