Important

SE ÎNTÂMPLĂ PE DRUMURILE PUBLICE: Dosare penale pentru infracţiuni rutiere, patru accidente, 64 de sancţiuni contravenţionale, din care 54 pentru viteză

În acest week-end, poliţiştii rutieri maramureşeni au depistat pe drumurile publice judeţene, şapte bărbaţi care au comis infracţiuni la regimul rutier.
Şase dintre aceştia au condus un autovehicul în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie cuprinsă între 0,54 şi 1,49 mh/l alcool pur în aerul expirat, iar doi dintre ei nu deţineau permis de conducere. Al şaptelea bărbat a condus un autovehicul neînmatriculat ce avea montate numere de înmatriculare false.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

*****
În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, pe raza judeţului Maramamureş s-au produs patru accidente de circulaţie, soldate cu vătămarea corporală a zece persoane.
Evenimentele au avut loc pe raza localităţilor Baia Mare, Borşa, Crăciuneşti şi Săbişa.
Cauzele producerii accidentelor rutiere au fost nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehiculul care îl precede, nerespectarea semnificaţiilor indicatoarelor rutiere şi neadaptarea vitezei în curbă deosebit de periculoasă.
Toate persoanele rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În toate cazurile s-au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

*****

Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave produse în ultima perioadă, precum și faptul că viteza, sub cele două forme, excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, constituie principala cauză generatoare de accidente grave la nivel județean, poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză.
Au fost oprite pentru verificări peste 90 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, din care 54 pentru viteză.
Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 46.000 de lei.
Ca măsură complementară poliţiştii au dispus măsura reţinerii a 13 permise de conducere, dintre care 11 pentru viteză şi două pentru depăşire neregulamentară.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Trei dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conduce

Redactie

APEL UMANITAR: O fetiță de trei anișori, cu tumoră pe creier, are nevoie de ajutorul tău!

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Blocaje și nervi întinși la maxim pe DJ184 în zona pârtiilor de schi

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult