Absenteism și reprezentativitate. Două concepte interesante pentru noi și pentru cei care candidează la demnități publice. Mă gândesc că am putea intra în definții și concepte tehnice pe care le-am învățat la școală când vorbeam despre campanii și management de campanie publică. Nu cred că este cazul! Oamenii sunt obișnuiți din practica o data la 4 ani să caute definiții la aceste concepte!

Acum am văzut că oamenii au dorit să amendeze! Unii prin absenteism. Au ieșit să voteze cam 40% dintre cei care puteau să o facă. Alții au votat! Cu vot negativ pe unii.

Aleșii nu trebuie să creadă că SUNT BUNI! Fac parte din cea mai slabă clasă politică pe care am remarcat-o în viața mea! Deci absenteism! Pe voi cei aleși v-au votat puțini dintre cei puțini! Adevarat! Cetățeni cărora le pasă! Restul v-au pedepsit prin neprezență!

Și atunci ajungem la consecință! Un alt concept cu care muncim noi cei care facem munca nevazută: reprezentativitate! Domniile dumneavoastră nu o aveți!

Nu vă mai lăudați și nu mai credeți că sunteti buni! Nu sunteți! Ce mai reprezentați voi primari sau președinți ori consilieri dacă sunteți votați de puțini oameni dintre cei puțini! Nu reprezentați comunitățile! Nu reprezentați cetățile! Nu sunteți capabili să dați legi pe care voi nu le respectați! Nu aveți voie să consumați pentru voi banii publici! Nu aveți voie sa folosiți mașinile instituțiilor publice cumpărate din banii noștri! Nu aveți voie să faceți multe în numele nostru! În numele democrației! Absenteism și reprezentativitate! Nu va spun nimic, nu! Demnitate și etică! Nu aveți așa ceva! Oare ne reprezentați? Oare sunteți noi? Greu de spus! Doamne ajută!

Radu Țolaș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.