BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO: Tânăr amendat după ce şi-a bătut joc cu o postare pe facebook de poliţiştii băimăreni

Săptămâna trecută, un tânăr de 28 de ani din Baia Mare a fost amendat cu 500 de lei, la prima vedere, pentru exercitarea dreptului la libertatea opiniilor și exprimării.

Acesta a reținut doar drepturile pe care le-a primit prin Declarația Universală a Drepturilor Omului și a uitat cu desăvârșire de limitele oricărui drept.

Tânărul a publicat pe rețeaua de socializare Facebook o fotografie cu un autoturism din dotarea unei instituţii publice, pe care a inserat prin mijloace tehnice înscrisuri cu tentă obscenă cu scopul de a jigni și denigra polițiștii care își desfășurau activitatea.

Precizăm că maşina la care se face vorbire, un Logan, este radarul neinscripţionat al SPR Maramureş.

Poliţiştii amintesc că săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice constituie contravenție conform Legii 61/1991 dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale să fie considerate infracțiuni.
Sancțiunea pentru astfel de fapte poate fi închisoarea contravențională de la 15 zile la 3 luni sau amenda.
Polițiștii vă atenționează cu privire la faptul că fiecare drept vine cu o obligație. Manifestați respect ori de câte ori vă exprimați opiniile, gândurile, trăirile, indiferent de mijloacele de comunicare pe care le folosiți, pentru a nu intra sub incidența vreunei legi.

Te-ar putea interesa si

BRAVO, AȘA DA: Mai mulți tineri au sărit în ajutorul unui bătrânel care a căzut pe o trecere pentru pietoni (EXCLUSIV VIDEO)

Vasile Dale

PUŞCĂRIAŞUL DE LA DREPT: Student eminent, de la „ţepe” celebre la lupta pentru drepturile deţinuţilor (preluare Adevărul.ro)

Redactie

OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT: O septuagenară din Baia Sprie a fost salvată de o polițistă care i-a acordat primul ajutor

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.