BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Codrului

Actualizare: Culegător de ciuperci dispărut în zona împădurită Stremț, găsit în viață în Odești

Actiune de cautare – salvare în derulare a SPJ Salvamont Maramureș in zona Stremț, Băsești.

Persoana de sex masculin, 45 ani, cu anumite afecțiuni medicale, aflată la cules ciuperci în pădurea din zona menționată înca de ieri după masă nu s-a mai întors acasă.

Alarma a fost dată azi noapte când aparținătorii au solicitat sprijin prin 112. Echipajul de prim raspuns a SPJ Salvamont Maramureș s-a deplasat în zona menționată unde va face joncțiunea cu celelalte agenții si vor stabili perimetrele de căutare unde se va acționa pentru a găsi persoana rătăcită.

ACTUALIZARE

După aproape 4 ore de căutări echipele de salvatori au primit informații conform cărora persoana rătăcită, după ce a umblat toată noaptea prin pădure, a fost văzută și identificată în localitatea Odești, epuizată fizic dar fără alte probleme medicale.

În acest moment Poliția a preluat cazul pentru cercetări.

RECOMANDĂRI SALVAMONT

Avand in vedere faptul ca e „deschis” sezonul la cules ciuperci si datorita numarului mare de rătăciți din ultima vreme, o serie de actiuni de cautare – salvare incheindu-se tragic,
Salvamont Maramureș RECOMANDĂ persoanelor care pleaca in padure sau pe munte, precautie si dotarea cu echipamentul minim necesar ținând cont si de posibilitatea permanenta de modificare a conditiilor meteo (haina de ploaie, bocanci, un rucsac in care sa existe o bluza mai groasa, de schimb, un sandvich, o sticla de apa) si nu in ultimul rând UN TELEFON încărcat si cu datele mobile activate pentru a face mai ușoară localizarea in cazul unor probleme care pot sa apară.

E important ca in padure si in zonele montane sa nu porniți NEÎNSOȚIȚI !! Mergeti in grup de minimum doua persoane, ca in cazul unei probleme, indiferent de genul acesteia, cineva sa poata anunta echipele de salvare.

NU EZITATI SA SUNATI LA 112 ! Apeland 112 fiti calmi, responsabili si oferiti toate datele necesare astfel incat echipele de salvatori sa poata ajunge in timp util la dvs!
Nu uitați !! Orice problema intr-o zona ostila, salbatica va poate pune viața in primejdie !!

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Ulițele din Tulghieș adevărate capcane pentru șoferi. Două mașini avariate astăzi dimineață

Vasile Dale

ACCIDENT PE DN 17C: O persoană a ajuns la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară condusă de un ieşean

Redactie

ACTUALIZARE: DOUA PERSOANE INCARCERATE LA INTRARE IN BAIA MARE. RISCUL DE ELECTROCUTARE A FOST IMENS (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult