BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

BAIA SPRIE: Prin violență au pătruns peste o octogenară și au tâlhărit-o. Doi suspecți arestați preventiv

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 15.10.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații G.R.D. și P.F.C. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d și f Cod penal, cu aplicarea art. 113 alin. 3 Cod penal, respectiv, complicitate la tâlhărie calificată, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d și f Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. d Cod penal.

La data de 15.10.2020, faţă de numiții G.R.D. și P.F.C. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.


Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, la data de 14.10.2020, în jurul orei 21:00, inculpatul G.R.D. a pătruns, fără drept și prin efracție,în locuința persoanei vătămate I.I. situată pe raza orașului Baia Sprie și prin exercitarea de acte de violență, a deposedat-o pe persoana vătămată de o sumă de bani; paza locului comiterii faptei a fost asigurată de către inculpatul P.F.C., în temeiul unei înțelegeri prealabile; prin actele de violență comise asupra sa persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni traumatice are au necesitat un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ce spune poliția: Reţinuţi pentru tâlhărie calificată

Ieri, poliţiştii judiciari din cadrul Poliției Baia Sprie – Compartimentul Investigații Criminale au emis un mandat de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri de 16 respectiv 18 ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, în data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, tinerii ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa unde locuia victima, o femeie de 82 de ani. Aceştia ar fi agresat-o pe femeie, au amenințat-o, după care au deposedat-o de o sumă de bani.

Tinerii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare i-a arestat preventivă.

În cauză se efctuează cercetărio sub aspectul coomiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT RUTIER ÎN CURTEA ȘCOLII: O elevă și-a parcat mașina lovind un elev de la Liceul Nemeth Laszlo din Baia Mare (exclusiv)

Vasile Dale

VIDEO – CUM SE CIRCULĂ PE DRUMURILE DIN JUDEŢ: TIR-uri neechipate corespunzător, blocate în Pasul Prislop

Redactie

FOTO: VIȘEU DE JOS – A lovit un podeț și s-a răsturnat pe capotă. Un tânăr a rămas încarcerat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.