BREAKING NEWSImportantRecomandate

Noi decizii ale CJSU Maramureș: În Boiu Mare, Petrova, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea devine obligatorie purtarea măștii de protecție, iar şcolile trec în scenariul 3

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a luat mai multe decizii pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei, a declarat președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Astfel, având în vedere rata incidenței calculată în ultimele 14 zile, de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, valabilă la data de 17 octombrie a.c., (anexată), pe raza unităților administrativ-teritoriale: Boiu Mare, Petrova, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

O altă măsură dispusă, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, respectiv valoarea ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1000 de locuitori, în unitățile administrativ-teritoriale Boiu Mare, Petrova, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea toate unitățile de învățământ își suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, iar cursurile se vor desfășura exclusiv online (în scenariul 3).


Se interzice pe raza unităților administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Vișeu de Jos, Ardusat, și Recea activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, respectiv activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

Se permite operatorilor economici menționați la Art.3 prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective (în sistem take-away, catering).

Se interzice pe raza unităților administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.


În unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00.

Pe raza unităților administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.


Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00 în unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei.


Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei.


În unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in.


În unitatea administrativ-teritorială Ocna Șugatag activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă în intervalul orar 6,00-23,00, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unitatea administrativ-teritorială Ocna Șugatag.

În unitatea administrativ-teritorial Ocna Șugatag, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

În funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul județului pot fi dispuse și alte măsuri.

Reiterăm cetățenilor solicitarea de a respecta măsurile stabilite de către autorități în perioada stării de alertă, măsurilor și normelor de protecție sanitară, evitarea zonelor aglomerate, igienizarea frecventă a mâinilor, purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice de protecție sanitare, pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2, în unitățile administrativ-teritoriale, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

BILANŢ 1 APRILIE: 2.460 de infecții cu COVID-19 în România, 85 decedaţi

Vasile Dale

TRAGEDIE IN MARAMURES / ACTUALIZARE: UN TANAR SI-A PIERDUT VIATA INTR-UN TERIBIL ACCIDENT RUTIER (GALERIE FOTO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

ACŢIUNI: Măsuri privind prevenirea răspândirii SARS COV 2

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.