BREAKING NEWSEvenimentImportant

ANUNŢ DE LA EPISCOPIA ORTODOXĂ A MARAMUREŞULUI ŞI SĂTMARULUI: Cum se va desfășura Luminația în cimitire

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a annunțat, printr-un comunicat de presă, cum se va desfășura Luminația din acest an. Mai exact, Episcopia a făcut precizări cu privire la modul în care se vor desfășura slujbele de pomenire a celor adormiți, dar a venit și cu un set de recomandări pe care credincioșii sunt îndemnați să le respecte în contextul pandemiei de Coronavirus.

Mai jos, comunicatul integral:

“În contextul actual al pandemiei, când în mai multe localităţi din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului nivelul de răspândire al noului coronavirus este de peste 3 cazuri la 1000 de locuitori, iar regulile sanitare sunt foarte stricte, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la solicitarea autorităţilor, îndeamnă ca Slujbele de pomenire a celor adormiţi de la începutul lunii noiembrie 2020, rânduială sfântă şi datoria fiecărei familii creştine, să fie săvârşite conform obiceiurilor îndătinate.

Pentru buna organizare a Slujbelor de pomenire a morţilor, pentru siguranţa preoţilor şi credincioşilor participanţi, recomandăm ca:

  1. Slujbele de parastase să fie săvârşite individual la fiecare loc de veci, evitându-se parastasele comune din cimitir;
  2. Persoanele care participă la slujbele de pomenire să poarte mască;
  3. Preoţii parohi, sau administratorii cimitirelor vor asigura la intrare în cimitir dezinfectant şi-i vor informa pe credincioşi de obligativitatea purtării măştii şi respectarea distanţei dintre persoane.

În această perioadă, deosebit de grea pentru toată lumea, avem datoria creştinească de a ne îngriji unii pe ceilalţi, iar acest lucru îl putem face prin respectarea normelor sanitare, dar avem şi obligaţia morală de a-i pomeni pe cei adormiţi din neamurile noastre.

Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească pe toţi cei adormiţi şi să le facă veşnică odihnă!

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

Baia Mare
28 octombrie 2020”

Te-ar putea interesa si

MARAMUREȘUL – locul 3 în topul județelor cu cele mai multe accidente de muncă

Vasile Dale

RUTIERE: Accident mortal în Ruscova, pieton accidentat la Săcel

Redactie

Intervenţie laparoscopică 3D la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.