BREAKING NEWSRecomandate

BOMBĂ – CARANTINĂ 14 zile / ACTUALIZARE: Municipiul Baia Mare, Săcălășeni și Tăuții Măgherăuș. Intră în vigoare la miezul nopții


Hotărârea nr. 68/2020 din 8 noiembrie 2020 a Prefectului Județului Maramureș spune că în această noapte de la ora 0.00 municipiul Baia Mare, orașul Tăuții Măgherăuș și comuna Săcălășeni vor intra în CARANTINĂ pentru 14 zile.

În acest moment Baia Mare are 6,47 cazuri pozitive la o mie de locuitori, Tăuții Măgherăuș are 5,59 iar Săcălășeni 5,98.

Cele trei localități se alătură astfel comunelor deja carantinate: Recea, Groși, Petrova (s-a prelungit pentru încă 14 zile) și Vișeul de Jos (s-a prelungit încă 14 zile).



Actualizare – Pentru municipiul Baia Mare și localitățile Tăuții Măgherăuș, respectiv Săcălășeni nu s-au primit ordinele de caranitare zonală

Având în vedere apariția pe rețelele de socializare a informațiilor cu privire la carantinarea municipiului Baia Mare, localităților Tăuții Măgherăuș și Săcălășeni, vă comunicăm că nu sunt conforme cu realitatea.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș informează cetățenii că nu a fost instituită măsura de carantinare zonală pentru municipiul Baia Mare și localitățile Tăuții Măgherăuș, respectiv Săcălășeni. Hotărârea CJSU care a apărut pe rețelele de socializare este un document de lucru intern, nesemnat și ștampilat care a fost trimis spre consultare, pentru transmitere de propuneri membrilor comitetului și nu este o hotărâre prin care se instituie măsura de carantinare zonală la nivelul unei localități sau a unei unități administrativ-teritoriale.

Procedura de carantinare zonală prevede evaluarea situației epidemiologice la nivelul localităților sau unității administrativ-teritoriale de către instituțiile abilitate, emiterea avizului de carantinare, trimiterea Hotărârii CJSU aprobată, semnată și ștampilată cu propunerea de carantinare la CNCCI, emiterea Ordinului de Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală.

Ordinul este transmis la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, iar ulterior se elaborează ș se aprobă Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Măsura de carantinare zonală intră în vigoare după publicarea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență în Monitorul Oficial al României. Având în vedere valoarea ratei de infectare peste limita de alertă, măsurile de prevenire, limitare și combatere a infecției cu SARS-CoV-2 sunt în evaluare la nivel central și vor fi adoptate după emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Cazul inspectorului șef de la Jandarmeria Maramureș – Nicio măsură preventivă până la această oră pe numele colonelului Florișteanu!

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO – Sorin a fost scos din apele balastiere Apa. Azi ar fi avut meci de fotbal

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Ultima poză a elevei ucise cu criminalul: Suspectul este testat dacă a consumat substanțe interzise; Carmen va fi condusă pe ultimul drum miercuri

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult