BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Pacientă din Mogoșești confirmată pozitiv – 30 de oameni au năvălit peste medicii de la UPU SMURD a Spitalului Județean Baia Mare (ACTUALIZARE)

Incident grav aseară la secția UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Zeci de oameni au năvălit peste medici și au cerut ca o pacientă confirmată pozitiv cu COVID-19 să fie dusă acasă. Incidentele ne-au fost relatate de o cititoare, iar poliția a confirmat incidentul.

Ce a scris o cititoare

”Nu ai aflat ce s-a întâmplat aseară la Spitalul Județean Baia Mare? O femeie din Mogoșești a fost dusă cu salvarea la Spitalul din Baia Mare. Băieții ei așteptau să le spună cineva ceva despre mama lor. Au văzut că nimeni nu spune nimic și au intrat cu forța peste medici în salonul în care era mama lor. Au zis că era bagată într-un sac și abia mai respira. Băieții au făcut scandal și au luat-o acasă, unde a și murit. Sigur le dă ceva să moară ca să moară mai repede. Așa ceva nu o să vedem la știri” scrie cititoarea noastră.



Poliția confirmă incidentul

IPJ Maramureș prin biroul de presă a confirmat pentru baiamare24.ro incidentul de sâmbătă seară. ”Polițiștii au fost solicitați să intervină la UPU SMURD, unde mai multe persoane au provocat un scandal. Conflictul a fost aplanat, cercetările continuă” au transmis polițiștii.

Ce spun sursele noastre

Sursele noastre susțin că femeia a fost adusă la spital cu o ambulanță, i s-au prelevat probe pentru testul covid, rezultatul acestuia fiind pozitiv. Se pare că pacientei în vârstă de aproximativ 60 de ani i s-a administrat inclusiv oxigen. Aparținătorii, aproximativ 30 la număr, s-au adunat în fața UPU SMURD și au cerut externarea pacientei deși starea ei nu era tocmai bună. În urma insistențelor femeia a fost trimisă acasă cu ambulanța.

Polițiștii spun că echipajului medical i-a fost frică să meaRgă fără poliție la Mogoșești și au cerut ajutor. Numai că echipajele din Baia Mare nu au putut să însoțească medicii. Li s-a spus că în caz de nevoie să ceară sprijin prin stație iar celelalte echipaje din Recea sau Satulung vor fi pe faza pentru a interveni în sprijin. Din fericire nu a fost nevoie de așa ceva.

Pacienta a fost lăsată la domiciliu unde a decedat. Nu mai puțin de 5 persoane au fost sancționate de către oamenii legii în urma scandalului. Rămâne de văzut ce va face DSP Maramureș. Spunem acest lucru pentru că femeia fiind confirmată pozitiv ancheta epidemiologică ar trebui să fie urgentă. Contacții femeii au fost numeroși atât la spital cât și la domiciliu. Noi vom cere o poziție oficială în acest caz.

COMUNICAT DE PRESĂ – Colegiul Medicilor Maramureș

Având în vedere situația petrecută în cursul nopții de 14 spre 15 noiembrie 2020 în Serviciul UPU al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, în care personalul care deservea în cadrul acestei secții a fost supus violenței fizice și verbale din partea unui grup de persoane care au intrat ilegal în incinta secției, acestea proferând injurii la adresa personalului secției și având chiar tendința de a lovi persoanele aflate în serviciu,  Colegiul Medicilor Maramureș atrage atenția asupra faptului că actul medical trebuie să se poată desfășura în condiții de maximă siguranță și de respect, cu atât mai mult în condițiile de presiune extraordinară la care este supus personalul medical în contextul actual al pandemiei.

Deasemenea, reiterăm ideea privind susținerea pe care organele de ordine publică trebuie să o acorde în mod imediat și nemijlocit pentru prevenirea unor incidente de natură să pună în pericol integritatea corpului medical.

Colegiul Medicilor Maramureș condamnă acest tip de manifestări și susține orice demers legal pentru câștigarea dreptății. Profesia medicală, în toată lumea, în oricare condiții s-ar desfășura, trebuie să fie respectată iar membrii ei trebuie să se bucure de aprecierea întregii societăți. Astfel de gesturi, care se repetă în ultima vreme, alimentate în mod voit sau nu de diferite elemente ale societății, arată concret ceea ce până acum era doar sugerat: lipsă de încredere, lipsă de respect și dispreț pentru valoare.

Facem apel la simțul civic al fiecărui român pentru a preveni și combate astfel de manifestări condamnabile. Să acordăm medicilor respectul cuvenit, pentru ca cei care se luptă pentru viața și sănătatea tuturor celor pe care îi au în grijă să-și poată desfășura activitatea în deplină securitate socială.

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Maramureș (Baia Mare, la data de 15.11.2020)

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Polițiștii băimăreni care au fost solicitați prin apelul de urgență 112 să intervină în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, în cazul unui scandal provocat de mai multe persoane la secția UPU a Spitalului Județean Baia Mare, au reușit să aplaneze conflictul și au identificat patru persoane recalcitrante, care au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991. De asemenea, o a cincea persoană a fost sancționată la Legea nr. 55 din 2020. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 4000 de lei.

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

SATU MARE: Băimărean prins cu 155 km/oră în localitatea Apa

Vasile Dale

SIGHETU MARMATIEI: FEMEIE INCONSTIENTA SALVATA DUPA CE APARTAMENTUL I-A LUAT FOC

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO – ALERTĂ MAXIMĂ: ”Voi arunca în aer PODUL ISTORIC de la Sighetu Marmației”. Traficul între Ucraina și România este BLOCAT. Alarma s-a dovedit a fi FALSĂ (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult