Iarna începe să se instaleze în Maramureş. După ce în zonele mai joase ale judeţului a plouat în cursul zilei de vineri, la Cavnic şi pe DN 18 a nins serios spre seară. Se intervine cu două utilaje pentru a împrăștia material antiderapant.

De altfel până sâmbătă la prânz este în vigoare o informate meteo de ninsori şi vânt.Vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.
Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

ACTUALIZARE – CJSU Maramureș

Vremea a fost in general inchisa si s-a racit fata de ziua precedenta. Cerul a fost noros si a plouat pe arii extinse. In zonele de deal si de munte au cazut precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In zona inalta de munte precipitatiile au fost sub forma de ninsoare. Vantul a prezentat intensificari trecatoare in zonele de deal, iar in zona inalta de munte a viscolit ninsoarea.

Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe carosabilul DN 18 in Pasul Gutai, intre km 20 si km 35. S-a actionat cu doua utilaje si s-au imprastiat 22 tone de material antiderapant.

De asemenea, in Pasul Prislop se gaseste depus pe carosabil un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. S-a acționat cu doua utilaje si s-au raspandit 24 tone de material antiderapant. S-a intervenit preventiv cu alte 10 tone de material antiderapant pe tronsoane ale drumului national 18, la coborarea spre localitatea Mara. Stratul de zapada proaspat depus masoara pana la 7 cm la statia meteo Iezer.

Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Ocna Sugatag -1 grad Celsius si 0 grade la Targu Lapus si Ocna Sugatag. Vremea va fi astazi in general inchisa in judet. Trecator vor fi precipitatii slabe mixte in zona inalta de munte. Vantul va sufla slab, la moderat, cu intensificari trecatoare in zona inalta de munte. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse intre 4 si 6 grade Celsius, iar minime intre 0 si -4 grade Celsius.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.