BREAKING NEWSImportantRecomandate

INTERVIU – Adrian Todoran despre Autostrada Nordului, proiect pe care l-a susținut în Parlament: ”Este extraordinar să vedem Baia Mare și Maramureșul legate la culoarele europene de transport”

Deputatul Adrian Todoran (PMP) a avut o contribuție decisivă pentru realizarea Autostrăzii Nordului, un proiect de lege inițiat de Partidul Mișcarea Populară și, evident, susținut de parlamentarul de Maramureș.

Votat recent în plenul Camerei Deputaților, proiectul Autostrăzii Nordului va lega Moldova de Vest (Suceava – Bistrița – Dej – Baia Mare – Satu Mare – Vama Oar) și va aduce o contribuție esențială la conectarea Maramureșului la culoarele europene de transport. În mod normal, autostrada ar trebui să fie terminată în patru ani, legea urmând a intra în vigoare din prima zi a anului 2021.

Pentru mai multe detalii, deputatul Adrian Todoran a fost de acord să ne ofere un interviu pe această temă.



Reporter: Domnule deputat, în primul rând, oferiți-ne câteva detalii despre acest proiect?

Adrian Todoran: Drumul are o lungime de 335 km și este cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din nordul și nord-vestul țării. Până acum, nimeni nu a construit aici o autostradă, deși zona este foarte circulată și era nevoie de așa ceva.

Reporter: Ce înseamnă pentru Baia Mare și pentru Maramureș această investiție?

Adrian Todoran: Este extraordinar să vedem Baia Mare și Maramureșul legate la culoarele europene de transport. Decenii la rând am fost merginalizați, ocoliți de investiții importante în infrastructura rutieră, dar iată că așteptarea a luat sfârșit, iar prin județ va trece prima autostradă.

Reporter: Dacă e să ne luăm după modul de lucru tipic românesc, cât de siguri putem fi că autostrada va fi realizată într-un final?

Adrian Todoran: În mod evident, se va urma o procedură înaintea începerii lucrărilor propriu-zise. Trebuie realizate anumite studii de fezabilitate și stabilit exact traseul, ca nu cumva să ne trezim ca și cu depozitul ecologic de la Fărcașa, că demarăm investiția și nu o putem termina, pentru că alunecă terenul și se distruge construcția. Însă această procedură va fi inițiată cât de curând, pentru că vorbim de o lege, iar aceasta este obligatorie pentru orice guvern, indiferent de culoarea sa politică.

Reporter: Ce contribuție a avut Partidul Mișcarea Populară la acest proiect de lege?

Adrian Todoran: Mă bucur foarte mult pentru faptul că acest proiect inițiat de Partidul Mișcarea Populară a devenit lege. Și aici trebuie să le mulțumesc și colegilor din celelalte partide care au votat realizarea Autostrăzii Nordului, înțelegând că nu mai vorbim de proiectul meu sau al altcuiva, ci de o investiție esențială pentru drumurile din România.

Cătălin MAN

Comandat: Partidul Mișcarea Populară Maramureș
Realizat: Rivulus Activ SRL
Cod mandatar financiar: 11200012

Te-ar putea interesa si

SCANDAL LA ŞOMCUTA MARE: Bătaie ca-n filmul ”7 păcate” pe Calea Mireșului. Patru victime

Redactie

ULTIMA ORA: IMPACT INTRE DOUA MASINI LA INTRARE IN LUCACESTI. UN SOFER RANIT. ACCIDENT SI IN RECEA (FOTO)

Vasile Dale

VIDEO: REABILITARE TERMICĂ DE MÂNTUIALĂ – 10.000 de euro sunt pagubele provocate de ploaie în apartamentul unui băimărean

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult