Recomandate

PREGĂTIRI DE SĂRBĂTORI: Bradul băimărenilor a ajuns în Piaţa Libertăţii

Şi în acest an băimărenii vor avea brad de sărbători, adus azi de la Ferneziu. Bradul are 24 m, după ancorare ajungând la circa 22 m. A fost transportat de la Ferneziu cu trailerul şi a fost însoţit de un echipaj al Poliţiei Locale, Biroul Circulaţie.

La acţiunea de instalare, coordonată de primarul Cătălin Cherecheş şi de ţeful ocolului Silvbic, Călin Lupşe, au participat 20 de angajati al Ocolului Silvic Baia Mare.

„Suntem restricționați din multe puncte de vedere în acest an, în această perioadă, în contextul pandemiei. Ultimele luni au fost extrem de grele pentru toți, inclusiv pentru copiii noștri. Ne apropiem cu pași repezi spre una dintre cele mai frumoase sărbători, Crăciunul, care în acest an, pe majoritatea dintre noi, ne va prinde departe de cei dragi, rude și prieteni aflați în alte localități sau în străinătate. În toată lumea, inclusiv în România, implicit și în Baia Mare, această situație ne obligă să reducem pregătirile pe care obișnuiam să le facem pentru înfrumusețarea și împodobirea orașului.
În Baia Mare am demarat lucrările de ornamentare a câtorva zone publice, din dorința de a oferi totuși cetățenilor un dram de lumină festivă. Virusul acesta a provocat mari distrugeri și a luat inclusiv vieți omenești. Haideți să nu permitem totuși să se transforme și în legendarul personaj din povești, Grinch. Sărbătorile de iarnă sunt modeste în acest an, dar putem totuși oferi un pic de bucurie celor care poartă Crăciunul în suflet. Copiilor noștri, dar și copilului din fiecare dintre noi, adulți care nu am uitat să ne bucurăm de lucrurile mărunte, dar importante. Piața Libertății, Piața Cetății, str Gh. Șincai, Parcul Mara (care până acum nu a beneficiat de iluminat ornamental), Bd. Unirii și majoritatea sensurilor giratorii sunt împodobite în această perioadă.
În Parcul Mara împodobim copacii, iar la sol și suspendat, înșiruim sfere luminoase cu elemente 3D, mai exact: oameni de zăpadă, panouri inscripționate, reni, îngerași, cutie de cadou, clopoței. În ceea ce privește Piața Libertății, toți pomii vor fi împodobiți, iar decorativele vor fi formate din figurine luminoase montate atât la sol, cât și suspendate. Pe strada Gheorghe Șincai, instalațiile luminoase au fost deja instalate pe copaci.
În Piața Libertății amplasăm, și în acest an, bradul tradițional de Crăciun, bradul băimărenilor. Pregătiri mai modeste ca în alți ani, menite însă să ne bucure pe toți în apropierea sărbătorilor. Operațiunea Bradul Băimărenilor a demarat astăzi. Acesta are aproximativ 15-20 de metri și va fi amplasat în inima cetății, în Centrul Vechi, iar după ce va fi împodobit, va lumina în semn de iubire și pace. Tot aici vom avea un carusel, iar asociațiile umanitare vor putea să beneficieze gratuit de spații, căsuțe pentru desfășurarea activităților. Copiii se vor putea bucura de Căsuța lui Moș Crăciun, amplasată lângă brad”, atransmit cu această ocazie pagina de socializare primarul Cătălin Cherecheş.

Te-ar putea interesa si

INCENDIU ÎN BAIA MARE: Acoperişul unei case de pe strada Turnătorilor a luat foc (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

FOTO / ACTUALIZARE: Maşină răsturnată în şanţ la Cătălina. Accidente rutiere şi la Moisei şi la Mogoşeşti – trei victime. Maşină răsturnată şi pe Dealul Hera

Redactie

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BAIA MARE: A intrat intenţionat cu maşina pe contrasens, s-a ciocnit de un vehicul, şoferul căruia l-a luat apoi la bătaie

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.