BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

ARESTAT PREVENTIV / ACTUALIZARE: Un recidivist a furat bijuterii din aur de 30.000 lei din apartamentul unei băimărence


Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 22.11.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului K.I.Z.C. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prevăzută de art. 228 al. 1, art. 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal ( recidivă postexecutorie).
La data de 22.11.2020, faţă de numitul K.I.Z.C. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul K.I.Z.C., în data de 26.10.2020, în intervalul orar 08:15 – 12:20, prin folosirea de chei potrivite, a pătruns, fără drept, în locuința persoanei vătămate C. M., situată în municipiul Baia Mare, iar din interior a sustras bijuterii din aur ( cercei, coliere, lănțișoare, brățări, inele, pandative), prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 30.000 lei.
La data de 23.11.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare nu au timp de odihnă. Pentru că nu este zi să nu fie reclamată vreo infracţiune de resortul acestora, mereu sunt implicaţi în activităţi de cercetare, de verificare, de documentare sau de audiere. Abia când toate acestea duc la arestarea preventivă a infractorului, pot să considere că munca lor a fost încununată de un mic succes.

Un astfel de mic succes a fost obţinut ieri, când Judecătoria Baia Mare a emis mandat de arestare preventivă pe numele unui băimărean bănuit de comiterea unui furt calificat.

Furtul a fost reclamat la finalul lunii octombrie, cînd proprietarul unei locuinţe a constatat faptul că, în cele 4 ore cât a lipsit de acasă într-o dimineaţă de luni, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă folosind chei potrivite şi i-au sustras toate bijuteriile din aur. Prejudiciul reclamat de victimă era de 30.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale au reuşit să identifice persoanele bănuite de comiterea furtului şi să recupereze o parte din bunurile sustrase. Mai mult, în urma unei percheziţii domiciliare la locuinţa unuia dintre presupuşii autori,  un bărbat de 39 de ani, au găsit şi „instrumentele” folosite în astfel de metodă de furt.

Poliţiştii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte două persoane care au participat la activitatea infracţională au fost identificate de poliţişti şi au fost date în consemn la punctele de trecere a frontierei, întrucât acestea se sustrag urmăririi penale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei.

*****

Şi la Săliştea de Sus se caută doi hoţi

Atenţie pe cine primiţi în casă! Un bătrân în vârstă de 72 de ani, din Săliştea de Sus a rămas fără bani după de două persoane necunoscute pe care le-a primit în casă, au profitat de un moment de neatenţie.

Bărbatul le-a povestit poliţiştilor cum ieri, doi bărbaţi s-au deplasat la locuința lui sub pretextul că doresc să cumpere televizoare uzate. În momentul în care au intrat împreună cu persoana vătămată în casă, i-au solicitat acesteia să schimbe o bancnotă de 500 de lei, pentru a achita contravaloarea televizoarelor. Au observat astfel locul unde aceasta ținea banii, iar ulterior i-au distras atenția și i-au sustras toate economiile. Prejudiciul reclamat este de circa 6.000 de lei.

            Poliţiştii efectueză cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Te-ar putea interesa si

CASCADORIE PE DN17: UN TIRIST DIN MARAMURES S-A RASTURNAT CU MASTODONTUL IN PODIREI (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO – Paranghelie în vreme de pandemie la Coltău: ”Vă așteptăm 🍾🍾🍾alături de primarul nostru Csendes Lajos”

Redactie

VIDEO. Șofer inconștient cu BMW înmatriculat în Satu Mare, slalom criminal printre mașini pe drumul Satu Mare – Baia Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.