BREAKING NEWSImportantRecomandate

Drumurile expres din Maramureș au alocate cei mai mulți bani cu această destinație din Planul Național de Redresare și Reziliență

Ieri seară a avut loc lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban.

Programul arată modul în care va fi dezvoltată România în următorul exercițiu financiar european, fiind vorba de peste 30 de miliarde de euro, bani europeni.

Investițiile cuprinse în Program vor fi făcute în cele mai importante domenii din țară și au ca scop principal dezvoltarea și modernizarea societății românești. Infrastructura de sănătate- construcția de spitale noi și extinderea celor existente, infrastructura școlară, fonduri pentru comunitățile locale, infrastructura rutieră- construcția de autostrăzi și drumuri expres, digitalizarea administrației și reformele structurale sunt principalele obiective prevăzute în Programul propus de Guvernul liberal pentru România.



Drumurile expres Baia Mare – Jibou și Baia Mare – Satu Mare beneficiază de cea mai mare alocare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la capitolul drumuri expres, conform documentului lansat joi seara de Guvern.

Din cele 2.336,73 milioane de euro prevăzute pentru drumurile expres din România, 760,73 milioane de euro sunt destinați pentru proiectele care leagă Maramureșul de rețelele de autostrăzi naționale și europene.

Astăzi a avut loc semnarea Acordului de Asociere între Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Județean Zalău, pentru construcția drumului expres Baia Mare – Jibou, proiect în valoare de 423,90 milioane de euro.

În cadrul evenimentului de lansare au fost prezenți și Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Raluca Turcan, vicepremierul României, și Lucian Bode, ministrul Transporturilor, care și-au exprimat susținerea față de toate proiectele de dezvoltare a Maramureșului și, totodată, a punerii în aplicare a investițiilor prevăzute în Planul lui Bogdan pentru județ.

Prezent la eveniment, Călin Bota, candidat PNL pentru Camera Deputaților, a declarat că: ”Mă bucur că fac parte din echipa care a elaborat acest Program amplu și strategic, care stabilește domeniile și investițiile prioritare pentru dezvoltarea României în exercițiul financiar european următor, respectiv 2021-2027. Am prevăzut în acest Program o serie de investiții și proiecte prioritare pentru societatea românească și pentru modernizarea și dezvoltarea județului nostru. Nu ne mai putem permite să pierdem timpul fără să atragem bani europeni, atât de necesari în procesul de dezvoltare a țării noastre la standarde europene.”

Guvernul liberal în colaborare cu administrațiile liberale și cu un Parlamen majoritar liberal luptă pentru prosperitate și dezvoltare!

PNL Maramures, Cod AEP- 11200025

Te-ar putea interesa si

Muzeul Satului din Baia Mare marchează deschiderea sezonului de vizitare în această duminică

Redactie

PRIBILEŞTI: Lucrări de punere în siguranță la Castelul Teleki

Redactie

FOTO EXCLUSIV – BAIA MARE: Reținut de Poliție după ce a furat o Dacia 1300 și s-a plimbat cu ea prin oraș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult