Eveniment

PROCURORII AU DISPUS: Beat criţă şi cu permisul suspendat, un şofer din Maramureş a fost arestat preventiv

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 06.12.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului B.V.D. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal.

La data de 06.12.2020 faţă de numitul B.V.D. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul B.V.D., la data de 06.12.2020, în jurul orei 00:18, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, jud. Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (2,25 g/l alcool pur în sânge) și având permisul suspendat; în aceste împrejurări, acesta a provocat două accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

Inculpatul a dobândit permisul de conducere la data de 22.07.2020, iar la data de 13.08.2020 exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, pentru o perioadă de 90 de zile, ca urmare a comiterii contravenției de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 06.12.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa

FOTO/VIDEO: Fațada sediului Remin Baia Mare se dezintegrează, punând în pericol trecătorii

Vasile Dale

DOSARE PENALE: Poliţiştii au depistat în ultimele 24 de ore trei persoane care conduceau fără permis sau în stare de ebrietate

Vasile Dale

GALERIE FOTO: TIR încărcat cu lemne răsturnat după ce a fost lovit de trenul Regio Sighet – Cluj (Actualizare – trafic reluat)

Redactie

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult