BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Moroșenii au ignorat sfaturile ”specialiștilor” și au petrecut Crăciunul exact ca-n Maramureș: biserici pline, obiceiuri faine cu zeci de oameni

Infectarea cu virusul Sars-Cov-2 nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou! Cu toate că așa zisele ”autorități” (a se citi instituții pentru că într-un stat demecratic nu există ”autorități!”) s-au ”dat peste cap” pentru a transmite oamenilor sfaturi că nu au voie ”aia, aia și aia”, maramureșenii (dacii liberi) au citit, au auzit și… și-au văzut de viața lor.

Vă prezentăm doar două exemple din Ziua de Crăciun, acolo unde moroșenii au umplut bisericile (având măști de protecție) iar cetele de colindători au adus vestea Nașterii Mântuitorului în toate satele din Maramureșul Istoric. Firește oficial instituțiile abilitate s-au făcut că ”ninge” și au lăsat oamenii să își vadă de rânduielile Crăciunului.

BREB

Obiceiul Viflaimului a rămas în curțile oamenilor. Avem un exemplu elocvent din curtea unui gospodar. Acolo zeci de oameni au urmărit și au transmis în direct evenimentul pe paginile de socializare. Totul sub privirile îngăduitoare ale unui ”polițist” (rol jucat în Viflaim).

ONCEȘTI

Biserica din Oncești a fost plină de moroșeni faini îmbrăcați în straie populare. Colindele au răsunat în micuța bisericuță de sub măștile de protecție pe care credincioșii le-au purtat.

Ce spunea CJSU Maramureș în urmă cu câteva zile?

”În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru diminuarea impactului tipului de risc, la Articolul nr.1, punctul 2 se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private” a transmis CJSU Maramureș.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Impact la Lucăceşti între un TIR şi un autoturism

Redactie

ARESTAT PREVENTIV: Agresorul de la Spitalul Judeţean s-a ales cu un mandat de arestatare preventivă

Vasile Dale

Polițiștii din Sighet, Borşa şi Leordina verifică sistemele de pază şi securitate

Redactie

1 mesaj

Klaus decembrie 26, 2020 at 11:24 am

Biserica este o persoană JURIDICĂ de drept public! Legile statului NU pot interzice dreptul la credință, altfel se încalcă și Constituția România!

Lăsați specialiștii lui pește care au făcut pe bani medicină! Orice Medic oricât de slab ar fi, își dădea seama cum se recoltează corect probele (NU SE FOLOSEȘTE UN SINGUR BĂȚ NARĂ- NARĂ – GURĂ, ci CORECT este 3 BEȚE PENTRU FIECARE CAVITATE, a doua eroare este introducerea probelor la mao multe persoane simultan, iar dacă ina este pozitiv se pozitivează și restul testelor)!!!

Nimeni nu spune, pentru că nu trebuie să se știe adevărul!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.