BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

VIDEO! Porcul cu 14 RINICHI, de Cartea RECORDURILOR. Nici VETERINARII nu au văzut vreodată așa ceva. Vezi unde a fost SACRIFICAT

Colegii de la Detectivul de presă ȘOC au descoperit un subiect senzațional de presă. Aflați la țară pentru a tăia porcul împreună cu familia aceștia au avut parte de o descoperire senzațională: porcul avea… 14 rinichi!!!

Totul s-a întâmplat în satul CLIȚ, comuna Băbeni, județul Sălaj. ”Henteșul” (cel care a tăiat porcul) lucrează de 30 ani în domeniu și a spus că nu a mai văzut așa ceva niciodată.

Același lucru l-au precizat și medicii veterinari de la Direcția Sanitar Veterinară Maramureș.

Cei 14 rinichi au fost donați la DSV Maramureș pentru a fi puși la conservare, iar studenții să îi poată studia.

Un porc ajuns la maturitate, cu o greutate de peste 150 de kilograme, a fost sacrificat zilele trecute în comuna Băbeni, judeţul Sălaj. De tranşat s-a ocupat un bărbat cu o vechime de 30 de ani în tăierea animalelor. Când a ajuns la organe, omul nostru a descoperit că porcul avea 14 rinichi, în loc de doi, cât are un porc normal.

Bărbatul a sunat un jurnalist local, care îi este prieten iar acesta a filmat totul.

Cei doi s-au pus pe numărat rinichii şi au descoperit 8 într-o parte a corpului şi alţi 6 în cealaltă parte. „Mănunchiurile” de rinichi sunt de dimensiuni diferite faţă de un rinichi normal. Sunt mai mici, iar puşi unii lângă alţii ajung la dimensiunea unui rinichi de porc normal.

Până să-şi dea seama că descoperirea lor ar putea fi importantă pentru lumea ştiinţei, proprietarii porcului au aruncat organele în oală, la fiert. Şi-au dat seama, după scurt timp, că rinichii îşi vor pierde din proprietăţi, i-au scos şi i-au pus la gheaţă.

În momentul în care jurnalistul de la detectivuldepresasoc.ro a ajuns la locul sacrificării, proprietarul i-a înmânat acestuia organele pentru a fi duse la analiză, la Direcţia Sanitar Veterinară Maramureş.

Cei 14 rinichi au fost analizaţi de doctorul Marius Sima, purtătorul de cuvânt al DSV Maramureş. De secţionarea organelor s-a ocupat Corina Dragoş, specialist din cadrul aceleiaşi instituţii. Aceasta a comparat cei 14 rinichi ce par a fi modificaţi genetic, cu doi rinichi normali.

„Rinichii primiţi prezintă modificări ale formei şi ale culorii. La un rinichi normal, la secţiune, se observă o delimitare a zonei corticale de zona medulară. Se pun în evidenţă piramidele şi bazinetul renal. La probele primite, nu observăm acea delimitare a zonei corticale de zona medulară, nici piramidele renale nu se văd. Este un rinichi afuncţional. Am făcut secţionări la toţi lobii la unul din rinichii primiţi şi nu se observă structura de bază a unui rinichi obişnuit”, a spus Corina Dragoş de la DSV Maramureş.

„În mod clar este o modificare congenitală, animalul s-a născut cu aceşti rinichi multipli. Rămâne de discutat care esta cauza apariţiei acestor rinichi multipli. Animalul a ajuns la greutatea de 150 de kilograme, fără a manifesta simptom de boală. Este clar că cel puţin unul dintre rinichi a fost funcţional, permiţând desfăşurarea vieţii în mod normal, fără probleme.

Este o anomalie genetică, la care se pot suprapune alţi factori la care animalul a fost supus. Vom face o anchetă să vedem de unde provine animalul, dacă fraţii lui au mai prezentat anomalii şi dacă această anomalie a fost transmisă genetic descendenţilor”, a explicat şi Marius Sima, purtărtorul de cuvânt al DSV Maramureş.

De menţionat că este primul caz de acest gen întâlnit de specialiştii DSV Maramureş, în ultimii 30 de ani.

Sursa: DetectivuldePresăȘOC.ro.

Te-ar putea interesa si

Organizatorii Neversea au anunțat primul val de artisti pentru editia din 2021.

Vasile Dale

PRINS ÎN TRAFIC: Autoutilitară plină cu ţigări de contrabandă, oprită pe strada Oborului din Baia Mare (FOTO)

Vasile Dale

BERBESTI: AUTOTURISM ABANDONAT PLIN CU TIGARI UCRAINENE. A FOST CONFISCAT DE POLITIE (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.