BREAKING NEWSImportantRecomandate

Termoșemineul pe lemne – soluția capabilă de performanțele centralei pe gaz

Un șemineu tradițional sau o soba pe lemne premium, sunt perfecte pentru a construi acea imagine idilică de căldură și confort la care tânjim cu toții, mai ales în serile reci de după muncă, reîntorși în mijlocul primitor al familiei sau în brațele călduroase ale persoanei iubite.

În ultimii ani, cei mai renumiți producători din industria soluțiilor de încălzire alternativă au dezvoltat și inovat constant pentru a ajunge astăzi să transforme tradiționalul șemineu pe lemne, într-o soluție modernă și completă de încălzire, capabilă să egaleze în performanțe, clasică centrală termică.

Solicitând părerea experților de la PEFOC.ro, firmă sibiană cu peste 20 de ani de tradiție în livrarea de soluții termice alternative, am aflat că ultimele modele de șeminee disponibile și în stocul lor propriu, au devenit tot mai versatile și mai performante, reușind să acopere necesarul de căldură, nu doar pentru camera unde urmează să fie instalate, ci și pentru camerele adiacente, împrumutând principiile de funcționare de la centralele tradiționale pe gaz.

Astfel, pentru a obține același randament și o putere superioară este nevoie ca un șemineu  să fie racordat la sistemul de distribuție al aerului cald, pentru a fi capabil să genereze o cantitate suficientă de căldură pentru a încălzi uniform toate camerele locuinței sau a spațiului tău. Cel mai bun focar de semineu este prevăzut cu sisteme premium de distribuție a aerului cald, fiind confecționate din burlane flexibile din aluminiu de calitate superioară, disponibile în oferta Pefoc. În plus, echipa de meseriași va asigura un montaj profesional astfel încât, conductele să fie cât se poate de drepte, pentru evitarea pierderilor și creșterii duratei de pătrundere a agentului termic în calorifere.

Termoșemineul este varianta ideală dacă dorești să folosești un semineu pe lemne ca pe o sursă de căldură pentru întreaga locuință, dar și pentru producere de apă caldă. Focarul acestuia poate fi racordat la sistemul de încălzire existent în locuință, și poate încălzi și apa menajeră.

Specialiștii Pefoc.ro vor avea grijă ca dispozitivul tău să fie dotat corespunzător cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare. În cazul termoșemineelor se ia în considerare și cantitatea de apă ce trebuie încălzită, astfel, puterea necesară este aleasă după două criterii: încălzirea apei și a aerului. Focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la coșul de fum și la sistemul de distribuție al aerului cald, dar și la sistemul de încălzire al locuinței.

Dacă te-am convins, dar nu știi de unde sau cum să pornești construcția unui astfel de șemineu, îți recomandăm să începi cu alegerea tipului potrivit de focar, care trebuie să fie în conformitate cu proiectul și nevoile tale de încălzire.

Racordarea la coșul de fum, reparația și întreținerea acestuia trebuie realizate obligatoriu de către o firmă specializată iar cei de la PEFOC sunt soluția perfectă pentru concretizarea acestui proces delicat, fiind impecabil pregătiți profesional și licențiați în montarea și livrarea de proiecte de șemineu și a unei întregi game de termoșeminee și sobe pe lemne, la cele mai înalte standarde de siguranță și confort de pe piața de specialitate din România.

Te-ar putea interesa si

Maramureșul – destinația cea mai râvnită de sărbători. Turiştii care vor să aibă un Revelion de poveste au înroşit telefoanele hotelierilor: „Este foarte multă lume”

Vasile Dale

Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, sărbătorită de copii şi poliţişti la Ulmeni

Redactie

PENTRU SESIUNEA DIN IANUARIE: 935 de candidaţi recrutaţi pentru admiterea la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.