BREAKING NEWSImportant

Campania SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI IA VIEȚI!

Ieri, preț de o jumătate de oră, polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la Biroul Transporturi Feroviare din Baia Mare s-au întâlnit cu călătorii din trenul care circula pe ruta Satulung – Baia Mare. Întâlnirea a avut ca scop informarea cetățenilor cu privire la accidentele care se pot produce în timpul călătoriilor cu trenul sau în zonele adiacente și cu privire la măsurile preventive de care fiecare călător trebuie să țină cont pentru a călători în siguranță.

Polițiștii au discutat în special cu tinerii pentru a le reaminti riscurile la care se expun atunci când doresc să își facă un selfie, fie în tren (pe scara de acces, ori aplecați în afară pe geam), fie deasupra trenului.

Totodată i-au atenționat cu privire la riscurile escaladării vagoanelor de tren care circulă pe rețea electrificată. Cu toate că în județul nostru nu avem o astfel de rețea, polițiștii au considerat oportun să-i informeze cu privire la numărul mare de tineri care au murit atinși de arcul electric, știut fiind că aceștia circulă și pe distanțe mai mari, iar informarea este primul pas în prevenirea producerii unor accidente nefericite.

Polițiștii  le-au vorbit și despre accidentele  provocate de neatenția survenită utilizării excesive a telefoanelor mobile și a căștilor în zonele liniilor de cale ferată, prezentându-le consecințele suferite de unii tineri de la noi din județ care nu au fost suficient de atenți în timpul călătoriilor cu trenul.

Activitatea s-a derulat prin Campania Selfie pe tren, nu ia like-uri, ia vieți, care are ca scop informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor de căi ferate, triaje și zonele adiacente.

Polițiștii, respectând măsurile în vigoare de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-Cov-2, au distribuit cetățenilor fluturași care conțin informații despre campanie și un cod QR care prin scanare ești direcționat spre un spot video sugestiv, privind consecințele selfie-urilor realizate prin escaladarea vagoanelor de tren.

Polițiștii vă doresc călătorii plăcute, în siguranță!

Te-ar putea interesa si

COMERŢ ILICIT: Trei infracţiuni de contrabandă constatate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

Vasile Dale

Accident grav: Sofer aruncat din masina in VAD. A fost Resuscitat de un politist (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

NUMIRE: Preşedinte nou la Tribunalul Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult