BREAKING NEWSImportantRecomandate

LUCĂCEȘTI: VREA AQUAPARK în apropierea unei arii protejate – Astăzi localnicii sunt chemați la cămin pentru a fi convinși să renunțe la imașul satului. Primarul Mătieș NU A VENIT LA ȘEDINȚĂ (actualizare)

Astăzi, 31 ianuarie 2021, de la ora 15, primarul din Mireșu Mare a convocat o adunare generală la Căminul Cultural din Lucăcești în care va încerca să îi convingă să renunțe la hectare bune din imașul satului. Terenul va fi folosit pentru construirea unui aquapark.

Unde vrea Aquapark

Terenul destinat investiției cu o suprafață de circa 40 ha este limitrof sitului Natura 2000 Pădurea Bavna, arie protejată, și se întinde pe o suprafață de 26 hectare. Conform proiectului, stațiunea turistică ar urma să conțină: centru de informare și închirieri vehicule electrice / parcare; hotel 4 stele cu sală restaurant capacitate mare și sală de conferințe; case în regim hotelier (24 unități); bază sportivă; hotel de 5 stele cu sală restaurant și sală de conferințe și parcare subterană; Spa / Aqua park eco; centru rezidențial seniori; centru medical recuperare; centru comercial; terasă alimentație publică; unități administrative.

Sătenii nu sunt de acord

Întâlnirea de astăzi are ca principal scop convigerea oamenilor să dea înapoi și să accepte schimbarea destinației terenului. Doar că așa cum arată un proces-verbal încheiat în 25 ianuarie 2021 marea majoritate a acestora se împotrivesc. ”Urmare a unei inițiative cetățenești a locuitorilor acestui sat, atașăm prezentului proces verbal listele cu semnăturile reprezentanților familiilor din Lucăcești (pe număr de casă) care nu sunt de acord cu schimbarea destinației pășunii satului, din locul numit La pădure, respectiv nu sunt de acord cu construirea unui aquapark pe acel teren, ci să rămână în continuare pășune. De asemenea dorim să se oprească toate lucrările care nu au de a face cu întreținerea pășunii”. În total au semnat 99 de persoane.

Va reuși să își împlinească visele mărețe primarul din Mireșu Mare? Vom vedea astăzi…

ACTUALIZARE

”Azi am asistat la ședința din Lucăcești, ședință la care am fost prezenți 6 consilieri. Domnul primar a lipsit. În primul rând îi felicit pe locuitori pentru atitudinea luată. Până acum dânșii nu au fost întrebați nimic in legătura cu acea pășune, deși ședința a fost ținuta in urma cu doua luni, iar în urma ei s-a specificat ca trebuie consultați locuitorii … Locuitorii sunt singurii care știu ce e mai bine pentru ei, deoarece acea pășune o folosesc …din câte am înțeles pășunile de lângă Someș, de peste Someș, de la Gârdani nu le pot folosi, nefiind nici iarba și nici cum sa ajungă la ele …. Pentru o astfel de investiție, dânșii i-au propus investitorului sa cumpere teren, deoarece pe raza comunei sunt destui care vând …și sincer, bine au zis! Cine are bani de o asemenea investiție cred ca are bani și de teren! Probleme sunt multe și la Lucăceşti … in capătul satului iese canalizarea deja de multă vreme, i-au spus atât primarului cât și unui consilier, dar din păcate fără rezultate; sunt persoane care încă nu sunt racordate la canalizare …. au probleme cu terenurile, pentru ca nu le mai dau ariile avute in posesie …cu gazul, pentru ca li s-a promis branșarea încă din septembrie … și altele … Eu v-as ruga sa apelați atât la consilieri sa va ajute in rezolvarea problemelor cât și sa scrieți pe acest grup ce probleme aveți … De multe ori acest grup a fost catalogat ca fiind bun doar pt cearta, dar nu este așa …acest grup este pentru a vedea cu toții problemele comunei și pentru a încerca sa le rezolvam! Orice părere este importantă! Va doresc o duminica liniștita! Faceți bine cât puteți, ca de rău s-a saturat lumea”, a scris o localnică.

Te-ar putea interesa si

VIŞEU DE SUS: Felicitări dlui viceprimar pentru implicare – O mămică însărcinată în 8 luni, cu cei doi copii ai săi, s-au mutat în casă nouă

Redactie

CJ MARAMUREŞ: Anunț de participare, finanțări nerambursabile pentru domeniul sport

Redactie

CODUL RUTIER SE SCHIMBĂ: Permis suspendat pentru 120 de zile și amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legea

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.