Important

A DOUA ÎNTÂLNIRE INTERREGIONALĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI MOBI

A doua întâlnire interregională a partenerilor din cadrul proiectului „MOBI – Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region – Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune Carpatică de succes” finanțat în cadrul programului HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 s-a desfășurat joi, 28 ianuarie 2021, în sistem on-line.

Pe agenda întâlnirii au figurat trei subiecte principale ce au fost prezentate și dezbătute de experți: „Planificarea regională a dezvoltării infrastructurii de transport”, „Conexiunile de cale ferată în regiunea carpatică” și „Prezentări preliminare ale conexiunilor aviatice din regiunea Carpați”.

În deschiderea evenimentului organizat de județul Szabolcs – Szatmar – Bereg, au transmis mesajele lor de susținere: președintele Adunării Generale a județului Szabolcs-Szatmar-Bereg, Oszkár Szesztak și Șeful Consiliului Regional Zakarpattia, Oleksiy Petrov.

Județul Maramureș a prezentat prin managerul de proiect și Directorul Direcției Dezvoltare și Implementare Proiecte, Claudia Breban, în cadrul temei „Conexiunile de cale ferată în regiunea carpatică”, situația curentă și perspectivele viitoare ale transportului pe calea ferată din Maramureș în baza informațiilor furnizate de CFR Călători, CFR Infrastructură și CFR Marfă.

Partenerii ucraineni au diseminat informații despre studiile de fezabilitate pe transport local și planificarea transportului în regiunea Zakaparthia, iar partenerii din Slovacia și Ungaria s-au axat pe prezentarea istoricului și activității aeroporturilor din Nyeregyhaza și Kosice.

Proiectul ”MOBI Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region – Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune Carpatică de succes”, aprobat spre finanțare în cadrul Programului Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 – apelul 2, încadrat în obiectivul tematic 7, „Îmbunătățirea accesibilității regiunilor, dezvoltarea de rețele şi sisteme de comunicare şi transport sustenabile şi cu impact redus asupra climei”, prioritatea 1 „Dezvoltarea infrastructurii de transport pentru a îmbunătăți mobilitatea persoanelor şi bunurilor”, vizează îmbunătățirea mobilității transfrontaliere a persoanelor și a bunurilor pentru a crea o platformă durabilă de cooperare între entități profesionale transfrontaliere de transport, în vederea optimizării serviciilor și infrastructurii de graniță în regiunile partenere.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în realizarea unei abordări strategice a dezvoltării sustenabile și eficiente a transportului și infrastructurii de graniță, dar și dezvoltarea unei infrastructuri de graniță bazată pe transport eficient, conectivitate frontalieră, dezvoltarea de studii de fezabilitate și proiecte pilot de infrastructură. Un alt obiectiv specific urmărește îmbunătățirea serviciilor pentru populație și companii de transport în regiunile de graniță din Ungaria, Slovacia, România și Ucraina. Bugetul proiectului aferent județului Maramureș este de 150.000 de Euro, iar durata de implementare este de 36 de luni, începând cu februarie 2020.

Te-ar putea interesa si

10 IUNIE: Toate serviciile de ambulanţă din ţară protestează timp de două ore

Redactie

Unirea Principatelor, celebrată la Vișeu de Sus

Redactie

Ionel Bogdan: Raliul Maramureșului revine după o perioadă de pauză de 14 ani

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.