BREAKING NEWSEveniment

EROARE SAU SCĂPARE? – Ministerul Sănătății a publicat date conform cărora Maramureșul este în scenariul ROȘU. Apoi le-a șters imediat


Maramureșul este pe locul 2 în țară la umărul noi de infectări cu coronavirus. Ministerul Sănătății a publicat ieri, pe pagina oficială de Facebook, mai multe date privind evoluția pandemiei în țara noastră, care arătau că Maramureșul are o rată a incidenței noilor infectări de peste 3 (mai exact, 3,03) cazuri la 1.000 de locuitori, asta deși rapoartele oficiale transmise ieri la ora 13:00 arătau că în județul nostru se înregistrează o incidență de 2,6/ 1.000 de locuitori. Ciudat este că, la scurt timp după publicare, postarea a fost ștearsă de pe pagina Ministerului, iar reprezentanții acestuia au declarat că a fost vorba despre o eroare comisă de un operator, acesta fiind sancționat cu avertisment.

Nu știm dacă a fost într-adevăr vorba despre o eroare, ori informația este reală și eroarea a constat în faptul că a fost publicată (pentru că, la o așa incidență, Maramureșul intră automat în scenariul ROȘU). Cert este că nici un alt județ nu are această cifră, încât să se considere că au fost încurcate.

Potrivit ultimelor date publicate de CJSU Maramureș ieri, 31 ianuarie, județul nostru a ajuns la un total de 13661 persoane infectate cu virusul de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 2826 au fost declarate vindecate, iar 2612 au fost externate la cerere cu test pozitiv. 53.991 de testări au fost efectuate în Maramureș de la începutul pandemiei, însemnând nici un sfert din populația județului. Ieri, 11 pacienți confirmați cu COVID-19 erau internați pe secțiile de ATI, dintre care un pacient a fost intubat. 532 de persoane au decedat în județ de la începutul pandemiei.

actualmm.ro

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV – ÎN FLAGRANT: Excavau în râul Poieni cu două utilaje. Nu au putut prezenta licența în fața polițiștilor

Vasile Dale

FOTO: Accident cu patru victime în Cluj, provocat de un şofer din Baia Mare

Vasile Dale

Detectoare de fum gratuite pentru români. Maramureșul printre județele în care se montează gratuit

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.