BREAKING NEWSImportantRecomandateTara Chioarului

CURTUIUŞU MARE: Internetul, o normalitate. Localnicii pot lua legătura mult mai uşor cu cei dragi plecaţi în străinătate

Pe lângă treburile obişnuite de la sat, internetul a devenit parte din rutina unor maramureşeni. Localnicii din Curtuiuşu Mare au, de două luni, acces la toate noutăţile din lume datorită unui proiect finanţat, depus de primărie. Pe lângă tot ceea ce oferă simpla conectare la internet, sătenii profită şi de faptul că pot lua legătura mult mai uşor cu cei dragi plecaţi în străinătate.

De vreo două luni, sătenii din satul Curtuiuşu Mare se preocupă mai puţin de gospodărie şi muncile câmpului şi mai mult de internet şi tehnologie. De când în localitatea maramureşeană au apărut trei centre cu wi-fi gratuit, oamenii stau din ce în ce mai mult online.

Andrei Pop, angajat Primăria Valea Chioarului: Sătenii şi localnicii sunt foarte mulţumiţi de idee şi de proiect în sine, pentru că îi ajută la conectivitate. la decalajul dintre mediul urban şi mediul rural.

Chiar şi cei mai în vârstă au început să se adapteze. Tehnologia le permite, acum, să îşi revadă copiii şi nepoţii plecaţi din ţară. Iar asta le mai alină dorul de cei dragi.

Victoria, localnică: Pentru că vorbesc. am o fată dusă în străinătate, e în Belgia, şi un nepoţel şi în folosim şi ne vedem şi. Ne trece de dor de ei.

Mariana, localnică: Am un băiat şi nora care-s plecaţi în Germania şi pe site-uri, bineînţeles, online.

Victoria, localnică: Vorbim cu copiii, cu nepoţii, cât stăm aici la ţară.

Reprezentanții administrației locale au accesat fonduri europene pentru a da wi-fi gratuit în sat. Era nevoie de aşa ceva, pentru că, oricum, pe aici nu prea bate semnalul de telefonie mobilă.

Andrei Pop, angajat Primăria Valea Chioarului: Încercăm să dezvoltăm cât mai mult pe partea asta de digitalizare a satului românesc.

15.000 de euro a costat digitalizarea satului.

Sursa: observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

COVID-19: Situaţia paturilor libere destinate bolnavilor infectaţi

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Cei doi tineri spulberați de tânărul din Buciumi sunt soț și soție. Piciorul stâng al femeii a fost amputat în urma impactului violent. Află cum s-a produs nenorocirea

Vasile Dale

DRUMARI ÎN CHILOȚI ÎN PLINĂ IARNĂ: Amenzi de zeci de mii de lei pentru firmele de deszăpezire din Maramureș. Amendă și pentru gropile de la podul de la Ardusat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.