Eveniment

SE ÎNTÂMPLĂ PE DRUMURILE JUDEŢULUI: Accident la Hideaga, condamnat pentru conducere fără permis, peste 70 de permise de conducere reținute

Aseară, 07 februarie, 23.55, în timp ce polițiștii din Șomcuta Mare efectuau controlul traficului rutier pe D.J. 193, în localitatea Hideaga, au auzit un zgomot puternic de pneuri de autovehicul și o lovitură puternică, fapt pentru care au realizat că a avut loc un accident rutier.
Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului pe o porțiune de drum în curbă, sub nivelul drumului, la o distanță de 20 m de partea carosabilă, au identificat un autoturism răsturnat și distrus aproape în totalitate, fapt pentru care s-a procedat la spargerea unui geam și la scoaterea din autoturism a conducătorului auto care era încarcerată.
Prin S.N.U.A.U. 112 a fost solicitat un echipaj de ambulanță, care, în scurt timp a preluat victima, un bărbat de 27 de ani din Baia Mare.
În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că bărbatul ar fi condus un autoturism din direcția Satulung spre Baia Mare, iar la km 137+950 m, pe o porțiune de drum în curbă, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a direcției de mers, iar la o distanță de 20 m de partea carosabilă, s-a răsturnat.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauza se efectuează cercetări față de șofer, pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a accidentului rutier, iar ulterior vor fi luate măsurile legale ce se impun.

*****

Sâmbătă, 06 februarie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Sighetu Marmației au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecatoria Sighetu Marmatiei.
Acesta îl privește pe un bărbat din Sighetu Marmației care a fost condamnat la executarea unei pedepse de 1 an și 5 luni, pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

*****

În perioada 01-07 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Săptămâna trecută polițiștii maramureșeni au reținut 76 de permise de conducere șoferilor care au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic prin depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depășiri neregulamentare, neacordarea de prioritate a pietonilor sau celorlalte vehicule și conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau conducere fără permis.
În urma acțiunilor organizate și desfășurate pe această linie, în această perioadă au fost aplicate 626 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 220.000 de lei și au fost constatate 11 infracțiuni rutiere.
Ca măsură complementară s-a dispus reținerea și a 25 de certificate de înmatriculare celor care nu au respectat legea.
Doar în acest weekend, polițiștii din Maramureș au constatat faptul că șapte bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, au comis infracțiuni la regimul rutier.
Patru dintre aceștia au condus un vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, unu a condus fără permis, iar ultimii doi bărbați au comis ambele fapte.
Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, să-și sporească atenția și să adopte o manieră calmă la volan.

Te-ar putea interesa si

CERCETAT PENTRU VĂTĂMARE CORPORALĂ: Băimărean arestat preventiv după ce şi-a agresat unchiul

Vasile Dale

FOTO: El este soferul dupa care au tras politistii la Poienile de Sub Munte

Vasile Dale

ETAPA A DOUA: Unde funcţionează centrele de vaccinare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.