BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

INTERVENŢIE ÎN MIEZ DE NOAPTE: Incendiu la o casă din Crăciuneşti

Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au fost solicitați să intervină azi noapte în jurul orei 02.10, la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Crăciunești, comuna Bocicoiu Mare. Trei echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD s-au deplasat de urgență la locul indicat. Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul era în faza de ardere generalizată. Pompierii militari au luptat cu flăcările timp de aproape trei ore. Au ars circa 100 de metri pătrați acoperiș din lemn ai casei tip duplex și aproximativ 80 de metri pătrați anexe gospodărești.

Din primele cercetări, reiese că focul a izbucnit în camera centralei termice, din cauza burlanului metalic de evacuare a fumului, neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.
Cum sezonul rece este departe de a se fi încheiat, reamintim cetățenilor câteva din cele mai importante măsuri de prevenire, referitoare la coșurile și burlanele pentru evacuarea fumului:
• verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se efectuează numai de către persoane specializate;
• coşurile, burlanele şi canalele de fum trebuie să fie izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
• în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei, ce pot fi surse de aprindere.



Te-ar putea interesa si

COVID-19: Al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE: URMĂRIRE ÎN TRAFIC CU FOCURI DE ARMĂ ȘI DROGURI DESCOPERITE DE POLIȚIȘTII DIN ULMENI ȘI FĂRCAȘA (FOTO SUSPECȚI/VIDEO)

Vasile Dale

Preluare ACTUALMM.RO: POSIBIL FOCAR LA SPITALUL JUDEȚEAN – Bărbat din Fărcașa, ținut o săptămână la Nefrologie și testat TÂRZIU! A fost transferat la Spitalul Suport (TBC) și intubat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult