Săptămâna trecută am făcut parte dintr-o delegaţie a Asociaţiei Comunelor din România (ACOR) la o serie de întâlniri cu miniştrii guvernului României.

Din delegaţie au făcut parte conducerea Asociaţiei Comunelor din România, precum şi câţiva primari cu expertiză pe probleme agricole şi non-agricole ce ţin de dezvoltarea mediului rural. În cazul meu, am fost invitat să particip de către conducerea Asociaţiei Comunelor datorită rezultatelor profesionale pe care le-am avut ca inginer agronom.
➡La ministerul agriculturii ne-am întâlnit cu ministrul Adrian Oros şi un secretar de stat.
➡S-au discutat problemele şi oportunităţile de dezvoltare ale agriculturii, inclusiv construcţia depozitelor de legume-fructe.
➡Dintre variabilele strategice pentru dezvoltarea agriculturii, am dezbătut şi formarea de asocieri / cooperative pentru ca producătorii agricoli să îşi poată valorifica produsele prin lanţuri de magazine existente şi din viitor.
➡Precizez că, în prezent, producătorii individuali nu pot vinde la cooperative sau lanţuri de magazine, nefiind fiscalizaţi. Ideea este de a muta fiscalizarea pe următoare etapă din lanţul agroalimentar. Se câştigă astfel pe mai multe fronturi: supravegherea sanitară pe lanţul de producţie, reducerea importurilor, stimularea producţiei, diminuarea exodului de populaţie din mediul rural.

Ing. Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.