BREAKING NEWSEvenimentImportantTara Chioarului

MIREȘU MARE: Primarul Mătieș a fost la o serie de întâlniri cu miniștrii din Guvernul României

Săptămâna trecută am făcut parte dintr-o delegaţie a Asociaţiei Comunelor din România (ACOR) la o serie de întâlniri cu miniştrii guvernului României.

Din delegaţie au făcut parte conducerea Asociaţiei Comunelor din România, precum şi câţiva primari cu expertiză pe probleme agricole şi non-agricole ce ţin de dezvoltarea mediului rural. În cazul meu, am fost invitat să particip de către conducerea Asociaţiei Comunelor datorită rezultatelor profesionale pe care le-am avut ca inginer agronom.
➡La ministerul agriculturii ne-am întâlnit cu ministrul Adrian Oros şi un secretar de stat.
➡S-au discutat problemele şi oportunităţile de dezvoltare ale agriculturii, inclusiv construcţia depozitelor de legume-fructe.
➡Dintre variabilele strategice pentru dezvoltarea agriculturii, am dezbătut şi formarea de asocieri / cooperative pentru ca producătorii agricoli să îşi poată valorifica produsele prin lanţuri de magazine existente şi din viitor.
➡Precizez că, în prezent, producătorii individuali nu pot vinde la cooperative sau lanţuri de magazine, nefiind fiscalizaţi. Ideea este de a muta fiscalizarea pe următoare etapă din lanţul agroalimentar. Se câştigă astfel pe mai multe fronturi: supravegherea sanitară pe lanţul de producţie, reducerea importurilor, stimularea producţiei, diminuarea exodului de populaţie din mediul rural.

Ing. Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare



Te-ar putea interesa si

BĂIŢA: Ordin de protecție provizoriu emis pe numele unui bărbat care şi-a agresat soţia

Redactie

CAMARAZI CU SUFLET PENTRU ŞTEFANIA ŞI DANIEL: Meci de fotbal caritabil între reprezentativa jandarmilor şi cea a Maramureşului

Vasile Dale

BAIA MARE: CONCERT ORGANIZAT DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult