În comuna Șișești sunt confirmate 33 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, indicele de infectare fiind de 6,12/1000 de locuitori.
Având în vedere că rata de infectare a depășit 6/1000 de locuitori, s-au început demersurile pentru carantinarea comunei şi celor şapte localităţi aparţinătoate: Şişeşti, Plopiş, Dăneşti, Şurdeşti, Negreia, Bontăieni Cetăţele.


“Vă rugăm să tratați cu mare seriozitate situația în care este comuna noastră și să luați în considerare solicitările noastre referitoare la măsurile privind limitarea răspândirii coronavirusului, transmise încă de la începutul pandemiei.
Nu vă deplasați de acasă doar dacă este absolut necesar, evitați locurile aglomerate și deplasările în orașele și comunele din zona metropolitană deoarece incidența cazurilor în aceste localități este mare.
Purtarea măștii este obligatorie! Nu vă fie rușine să purtați mască de protecție!
Amânați întâlnirile care nu sunt importante, chiar dacă sunt cu unii membri ai familiei!
În urma discuțiilor purtate cu medicii de familie din comuna noastră , am constatat că mulți pacienți se prezintă la medic după câteva zile de automedicație, fapt care duce la agravarea bolii. Sunt simptome aparent nesemnificative cărora bolnavul nu le acordă atenție (oboseală, puțină tuse, congestie nazală) care netratate sau tratate necorespunzător duc la pneumonie și agravarea stării generale.
Îndemnul nostru este să luați legătura telefonic cu medicul dumneavoastră când prezentați primele simptome. În funcție de consultația telefonică, medicul va decide dacă este necesar să vă deplasați la cabinet pentru investigații suplimentare (în special la plămâni, fiind organul cel mai afectat de boală).
Cu toții cunoaștem persoane care au fost infectate și care au trecut cu greu peste această boală rămânând ulterior cu probleme de sănătate care le afectează calitatea vieții. Fiecare dintre noi avem in familie persoane vulnerabile , persoane în vârstă sau care suferă de boli cronice, față de aceștia avem, în primul rând, datoria de a face tot ce stă în puterea noastră pentru a-i proteja .
Fiecare dintre noi putem contribui la încetinirea răspândirii coronavirusului respectând cu strictețe indicațiile specialiștilor și a autorităților. Vom reveni cu informații suplimentare în cazul în care se va lua decizia de carantinare a comunei. Multă sănătate!”, transmite pe facebook primarul comunei, Ioan Mircea Tentiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.