BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO, VIDEO / ACTUALIZARE: Intervenţie în forţă la un incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Cavnic. Dosar penal pentru distrugere

Intervenţie în forţă în Cavnic, la un incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic la o baie situată la etajul III, coloana ţevi. Au intervenit 3 ASAS, 1 Autoscara, 1 EPA, ATPVM si 2 SAJ. Au fost evacuaţi 27 de pacienţi, nu au fost victime.
Au fost evacuate 71 de persoane. Incendiul a fost lichidat, după aerisirea încăperilor, bolnavii urmează să fie introdusi din nou în saloane.

Potrivit primelor informaţii, un pacient bolnav psihic a fumat într-o baie şi a aruncat ţigara in sistemul de aerisire.
Incendiul a fost localizat repede, întrucât în zonă se află o unitate SMURD, ai cărei membri ai intervenit prompt.
Conform primarului oraşului, Vladimir Petruţ, pagubele se ridica la aproximativ 10.000 lei.

„Între orele 5 şi 6, un pacient internat la Psihiatrie a fumat în toaleta camerei de spital în care era internat. Fiecare cameră este dotată cu toaletă.

Pacientul a aruncat restul de ţigară în conducta de aeraj. Din cauza curentului din sistemul de ventilaţie a izbucnit un incendiu.

A ars peretele cu conducta de aeraj din camera respectivă. În scurt timp incendiu a fost localizat de lucrătorii SMURD, care au sediul la parterul clădirii. Aceştia s-au moblilizat şi au stins incendiul.

Niciun pacient nu a fost rănit. Pacienţii au fost duşi la etajele inferioare. În mai puţin de o oră lucrurile au revenit la normal. Pacientul care a provocat incendiul a fost identificat.

Autorităţile se află la faţa locului şi au început o anchetă. În spital se află şi 7 persoane cu COVID dar nu a fost necesară evacuarea lor”, a mai spus Petruţ.

ACTUALIZARE – ISU MARAMUREŞ

În această dimineață, pompierii băimăreni au fost solicitați, prin intermediul numărului unic pentru urgențe, 112, să intervină în orașul Cavnic pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în baia de la etajul al treilea al Spitalului de Psihiatrie. Militarii s-au deplasat de urgență cu 3 echipaje de stingere, o autoscară, un echipaj de prim ajutor S.M.U.R.D. și o autospecială de transport victime multiple. De asemenea, la locul intervenției s-au deplasat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. Primele echipaje sosite la locul intervenției au fost echipajul de prim ajutor S.M.U.R.D. Cavnic și pompierii voluntari din localitate. În total, au fost evacuate 71 de persoane, iar  încăperile au fost aerisite de fum.

În urma incendiului nu au rezultat victime, iar persoanele evacuate s-au reîntors în saloane.

Focul a distrus bucăți din conducta de scurgere și două ventilatoare de aerisire. Au mai ars și circa 2 kg de deșeuri din hârtie.  Cauza probabilă a incendiului este fumatul în loc nepermis.

ACTUALIZARE – Dosar penal pentru distrugere

Ministerul Sănătății a dat un comunicat cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, județul Maramureș: „Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii și a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuați 71 de pacienți. După ventilarea spațiilor, pacienții au revenit în saloane”.

În urma incendiului de la Cavnic, IPJ Maramureş anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru distrugere. Toate persoanele sunt audiate, iar deocamdată nu a fost încă identificat bolnavul care a aruncat țigara în sistemul de aerisire.

Te-ar putea interesa si

Cum să creezi conținut online care să vândă? 

Vasile Dale

VIDEO: O tânără de 19 ani din Cavnic s-a răsturnat cu mașina în șanț în județul Satu Mare

Redactie

VIDEO: Un șofer din Baia Mare a ajuns cu TIR-ul în șanț la ieșirea din Gherla. L-au scos doar cu macaraua

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.