BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

PRELUARE SIGHET247.RO: Patru echipaje de Poliție noaptea la chef în plină pandemie. Între timp, subsemnatul agasat de rutieră aproape zilnic – FOTO (actualizare)



În repetate rânduri, echipaje de Poliție din Sighetu Marmației stau serile și nopțile prin localuri, în timp ce noi, cetățenii simpli, nu avem voie să ieșim din casă după ora 22:00. Toate, pe fond de pandemie.

Imaginile alăturate la acest articol au fost surprinse de subsemnatul în data de 11 martie a.c., cu puțin timp înainte de ora 23:00 (la acea dată, încă puteam ieși din casă până la ora 23:00). Practic, trei autospeciale de Poliție și una de Poliție locală, au stat parcate în fața unui local situat pe strada George Coșbuc din Sighet în ziua de joi, 11 martie a.c., începând cu ora 21:00 și până la ora 23:00, când din local au ieșit nouă polițiști și au plecat cu autospecialele probabil la vânat cetățeni ce încă aveau nesimțirea să fie pe stradă după ora limită impusă de Guvern.

Conform unor martori din zonă, se pare că acesta este un obicei care se repetă zilnic, doar locațiile diferă de la o zi la alta.

Am stat mult pe gânduri dacă să public aceste imagini, respectiv să scriu acest articol. Dar, având în vedere că în ultimele șase zile am fost oprit la volan de diverse echipaje de Poliție de trei ori (o dată la două zile) și tracasat, căutându-mi-se nod în papură, am hotărât că adevărul trebuie cunoscut de publicul larg.

Imediat după ce pe Sighet 247 au apărut două articole legate de activitatea Poliției din Sighet, niciunul semnat de subsemnatul, am început să fiu vânat și tracasat sistematic de Poliție. Un articol era legat de o agresiune ce ar fi fost săvârșită de adjunctul Poliției mun. Sighet asupra unui subaltern și un altul era cu privire la intervenția unui agent de Poliție din Sighet prin care acesta îi amenința pe cei care filmau autospecialele de Poliție că îi va sancționa.

Prima dată am fost oprit în după amiaza zilei de 10 martie. O autospecială de Poliție locală a trecut în sens invers față de direcția mea de mers, a acționat sistemul acustic și luminos albastru și a întors peste linia continuă și a venit glonț după mine, fiind oprit în trafic în zona BIG. Rutina: o domnișoară blondă, drăguță, mi-a cerut actele și mi-a zis că nu purtam centura de siguranță. Când i-am cerut filmarea de pe autospecială să probeze cele spuse, a zis că îmi aplică un avertisment verbal. Apoi a trecut la verificarea trusei medicale, stingător, triunghi etc. Surpriza se putea citi pe fața ei când a văzut că mașina mea este echipată cu două truse, două stingătoare și patru triunghiuri. Când m-a întrebat de ce am atâtea, i-am zis că doresc să fiu „megapregătit” pentru astfel de situații. Săracul polițist local de la volan se disculpa oarecum în sensul că el nu are nicio vină, până la urmă șeful de patrulă era domnișoara agent.

A doua oară am fost oprit în data de 12 martie a.c. tot din mers de un echipaj în jurul orei 20:30. Aceeași procedură: acte, verificări, stingător, trusă, triunghi, semnalizări, sistemul de iluminat etc. etc. Bonus – suflat în etilotest. La întrebarea mea de ce sunt supus testului, mi s-a răspuns „Da` de ați băut ceva”. Rezultatul testului: 0,00. la mie.

A treia oară, în data de 15 martie a.c., deja era o acțiune mai amplă: un echipaj de Poliție rutieră cu o autospecială Duster (șef de patrulă un domn agent Țiplea) s-a plasat la o distanță mică și pe o stradă lăturalnică în fața unui local din oraș unde polițiștii au așteptat preț de o oră și jumătate. După ce am urcat la volan, m-am deplasat circa 100 de metri, când autospeciala Duster a ieșit în trombă de pe străduța lăturalnică și a blocat complet drumul. Bucuros, agentul Țiplea, venea victorios cu etilotestul, fiind convins că aș fi consumat alcool. Documente etc. și urmează testul. Rezultatul: 0,00 la mie. Văzându-l că este dezumflat, l-am întrebat pe dl. agent dacă nu dorește să verifice trusă, stingător etc. Acesta a răspuns, oarecum supărat, că nu are rost că știe deja că le am în regulă.

Fraților de la rutieră, dacă așa înțelegeți că trebuie acționat împotriva jurnaliștilor, felicitări, așa să faceți! Opriți-mă zilnic, deja doar o dată la două zile să fiu oprit, mă simt ignorat. Dar atunci îmi rezerv și eu dreptul să vă verific pas cu pas în ceea ce faceți și să aduc la cunoștința publicului derapajele dese pe care le săvârșiți!

Vă doresc să aveți „Serviciu ușor” și într-adevăr în folosul comunității care vă plătește!

Al vostru client fidel,
Nicu Iuga

Sursa sighet247.ro.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș

În urma apariției în mediul on-line a articolului cu titlul: „Patru echipaje de Poliție noaptea la chef în plină pandemie. Între timp, subsemnatul agasat de rutieră aproape zilnic.”, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT MORTAL: Un sătmărean şi-a pierdut viața după ce a fost lovit de o autoutilitară condusă de un tânăr din Bârsana

Redactie

TÂLHĂRIE LA VIŞEU DE SUS: Doi tineri au atacat un bărbat şi i-au furat portofelul şi telefonul. Ei au fost reţinuţi

Vasile Dale

TÂLHĂRIE ÎN BAIA MARE: Tânăr arestat preventiv, după ce a tâlhărit alături de doi amici o persoană pe bd. Republicii

Vasile Dale

2 mesaje

mo martie 17, 2021 at 5:02 pm

Deci planul de actiune al echipajeor de politie din Sighet se intocmeste la birt, nu la sediul politiei? Oare acolo isi cheltuie banii(aia din salariile mizere sau din alte surse!!!!) sau acolo isi fac, combinatiile pentru venituri in plus pe langa salariile mici de la stat?

Raspunde
mo martie 17, 2021 at 5:13 pm

Apropo, domnule Iuga, tot respectul pentru atitudine. Toti avem optiunea de „a ne vedea de treaba ca sa ne fie bine”, insa din pacate acea optiune ofera un fals sentiment de „am facut ce era mai bine pentru mine”. Lucrurile nu stau deloc asa, ci ne afundam tot mai mult in propriul r$%at cand nu luam atitudine.
Baietii din politie cand o mai puneti de o cerseala, pardon protest, pentru mariri de salarii?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.