Important

INFORMARE: Cum vor decurge simulările examenului național de bacalaureat

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educației, nr. 3449, din 5 martie 2021, începând de luni, 22 martie 2021, se va desfășura simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat.

Scopul acestor simulări este de a-i sprijini pe elevi să se familiarizeze cu rigorile unui examen național de bacalaureat și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.



Din județul Maramureș vor participa, la activitățile de simulare, 3182 de elevi din clasele a XII-a și 569 de elevi din clasa a XIII-a, proveniți din 36 de unități de învățământ, constituite în centre de examen.

Calendarul acestora este următorul:
22 martie 2021 Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română
23 martie 2021 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
24 martie 2021 Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă
31 martie 2021 Afișarea rezultatelor

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat pentru elevii clasei a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, în anul școlar 2020 – 2021, sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2020 – 2021, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Având în vedere recentele evoluții epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale (determinante pentru viitorul tinerilor), Ministerul Educației completează Ordinul 3.449/2021, privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat în anul școlar 2020-2021. Astfel, elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare.
De asemenea, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca activitatea celorlalte clase să se desfășoare online în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor, valabil în zilele respective.
Organizarea și desfășurarea acțiunilor de simulare a probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se vor desfășura cu respectarea strictă a prevederilor metodologice, precum și ale ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, nr. 3235/93/4.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unității / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Te-ar putea interesa si

CJ MARAMUREŞ: Deșeurile menajere din Maramureșul istoric vor fi depozitate la Oradea și Zalău

Redactie

BORŞA: S-a urcat la volan băut şi fără permis

Redactie

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”Ne ținem de cuvânt și aducem normalitate în viața persoanelor cu dizabilități și a asistenților lor printr-un proiect de lege votat în Senat, în unanimitate”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult