Eveniment

RUTIERE: Peste 30 de permise de conducere reținute în weekend de polițiștii Serviciului Rutier

Ieri, 21 martie, ora 16.10, polițiștii au oprit în trafic un autoturism pentru control care era condus pe strada Vasile Alecsandri din Borșa.
La volan a fost identificat un bărbat din Borșa care se afla singur în autoturism.

Deoarece emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul Borșa, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 20 martie, ora 12.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa, au identificat în trafic, în centrul localității Odești, un autoturism, condus de un bărbat de 59 ani din Baia Sprie.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că numărul de circulație provizoriu montat pe auto condus de bărbat a fost atribuit altui autoturism și, totodată, este radiat din circulație.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

*****

Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave produse în ultima perioadă, precum și faptul că viteza, sub cele două forme excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, constituie principala cauză generatoare de accidente grave la nivel județean, pentru combaterea acesteia polițiștii Serviciului Rutier au efectuat acțiuni în week-end, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză.
Acestea au avut loc pe D.N. 1 C Baia Mare-Ilba, Baia Mare-Satulung și D.N. 18 B Baia Mare – Cernești.
În cadrul acțiunilor polițiștii au verificat 140 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale, din care 75 pentru viteză.
Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a 34 de permise de conducere, din care 28 pentru viteză. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiști a fost de 61.380 de lei.
Polițiștii vă îndeamnă să respectați legea pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

Te-ar putea interesa si

VERIFICĂRI ÎN MARAMUREŞ: Rezultatele poliţiştilor în urma acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier (FOTO)

Vasile Dale

RUTIERE: Polițiștii maramureșeni, pe urmele şoferilor certaţi cu legea

Redactie

COMUNICAT DE PRESA Maramureșul va fi gazdă bună a ediției a V-a a Galei Elitelor Medicale

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.