Important

ÎMPREUNĂ SĂ LE FACEM VIAȚA GREA HOȚILOR: Campanie de prevenire a furturilor din auto

Azi, polițiștii de prevenire demarează o campanie de informare a cetățenilor cu privire la furturile din auto, intitulată ÎMPREUNĂ SĂ LE FACEM VIAȚA GREA HOȚILOR.
Campania vine ca urmare a creșterii infracțiunilor de furt din auto. Datele statistice arată că deja în primele două luni ale anului în curs s-au înregistrat cu 14 infracțiuni mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.
În consecință polițiștii de prevenire au considerat potrivit să realizeze o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la acest tip de infracțiuni, prin transmiterea unor mesaje preventive utile în evitarea victimizării.
Campania se derulează la nivelul întregului județ și constă în aplicarea de afișe cu informații preventive pentru cetățeni, în zonele intens circulate și distribuirea de materiale informative de către polițiștii din teritoriu care vor sta de vorbă cu cetățenii în acțiunile pe care le vor derula în acest sens. Materialele informative sunt traduse și în limba maghiară pentru comunitățile în care locuiesc cetățeni de etnie maghiară.
Prima acțiune a avut loc în parcările din municipiul Baia Mare, ocazie cu care polițiștii de prevenire împreună cu cei de ordine publică au discutat cu cetățenii cu privire la modul de operare a hoților din auto. De asemenea la autoturismele în care au fost lăsate bunuri la vedere polițiștii au aplicat pe parbriz materiale informative pentru a conștientiza cetățenii cu privire la pericolul la care se expun atunci când manifestă o conduită neglijentă față de bunurile lor.

Polițiștii vă reamintesc câteva din măsurile preventive utile în evitarea victimizării.

  • Parcați autoturismul în zone iluminate;
  • Dotați-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj și nu în ultimul rând pentru rezervor;
  • Când părăsiți autoturismul, luați cu dvs. bunurile de valoare: borsete, genți, telefoane mobile, laptop, tabletă, acestea trezesc interesul hoților;
  • În timpul zilei asigurați-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor, chiar și atunci când vă îndepărtați pentru câteva minute;
  • Atunci când vă aranjați cumpărăturile în portbagaj, păstrați asupra dvs. geanta, poșeta, borseta, telefonul mobil, hoții pot profita de neatenția dvs.;
  • Sunați la 112 dacă sunteți victimă a furturilor din auto.
    Infracționalitatea poate fi redusă sau chiar stopată în primul rând prin responsabilizarea noastră a tuturor. Atenția pe care o manifestăm față de bunurile noastre poate să ne scutească de experimentarea unor situații neplăcute.

Te-ar putea interesa si

ÎNCEPÂND DE LUNI, 14 SEPTEMBRIE: Polițiștii de la siguranța școlară își încep misiunile pentru protejarea elevilor

Redactie

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Lucrările întârziate la Aeroportul Internațional Maramureș aduc județul în pragul falimentului!

Redactie

Paști în Maramureș – Sighetu Marmației, 17 aprilie 2023 la Muzeul Satului Maramureșean ”Mihai Dăncuș”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.