BREAKING NEWSEveniment

Școala ”Lucian Blaga” din Baia Mare- abuzuri, tratamente preferențiale și prejudicii cu multe zerouri din banii publici (actualizare)

Școala “Lucian Blaga” din Baia Mare a devenit  în ultima vreme stat în stat, un loc unde abuzurile și tratamentele preferențiale sunt la ordinea zilei.

Abuzurile au început în urmă cu circa doi ani, când portarul școlii a fost dat afară la ordinul direct al directoarei, care confundă adesea instituția de învățământ cu moșia personală. Portarul a dat în judecată școala, a câștigat, a fost repus în funcție în baza unei decizii definitive și executorii, iar acum solicită salariile care i se cuvin.

În loc să respecte legea și decizia judecătorească, directoarea se pregătește să îl dea afară din nou pe bietul portar care, potrivit surselor noastre, se face vinovat că a văzut prea multe lucruri pe care directoarea le ascunde cu strășnicie.
Conform acelorași surse, directoarea pare că are multe lucruri de ascuns, de vreme ce ține sub cheie, în biroul ei, registrele, ștampila școlii și toate documentele esențiale, fapt ce constituie clar un alt abuz.

Printre informațiile pe care directoarea le păzește cu strășnicie, ca să nu ajungă la urechile Inspectoratului Școlar Județean sau ale altor instituții, se află și cele legate de  anumite sume de bani, cu multe zerouri, care se scurg în buzunarele ”clientelei” directoarei.

Potrivit acelorași surse, la acest capitol vorbim de program de lucru preferențial pentru o parte din personalul didactic auxiliar, mai exact 6 ore muncite, 8 plătite și de scindarea unei clase a VIII în două clase, fără aviz de la ISJ, pentru a mai obține plata cu ora pentru niște prieteni. Despre aceste prejudicii se vorbește deja în șoaptă prin colțurile cancelariei, deoarece profesorii nu îndrăznesc să discute direct despre aceste abuzuri cu directoarea care taie și spânzură cum vrea în Școala Lucian Blaga.

A venit vremea ca ISJ să acționeze, să verifice abuzurile care se petrec la școala Lucian Blaga și să ia măsurile prevăzute de lege. Doar așa se poate restabili încrederea cetățenilor în instituții.

ACTUALIZARE DREPT LA REPLICĂ

Stimate domn, 

Subscrisa, Școala Gimnazială „LUCIAN BLAGA” Baia Mare, cu sediul în Baia Mare, str. Progresului, nr. 38, județ Maramureș, CIF 26691090, prin Popovič loana Delia – Director, 

având în vedere următoarele: 

i. Articolul “ŞCOALA „LUCIAN BLAGA” DIN BAIA MARE – ABUZURI, TRATAMENTE PREFERENTIALE ŞI PREJUDICII CU MULTE ZEROURI DIN BANII PUBLICI?” din data de 31.03.2021 publicat pe web site-ul vasiledale.ro? (“Articolul”); Faptul că Articolul conţine fapte ce nu corespund realităţii şi a căror prezentare de o manieră tendenţioasă şi vădit lipsită de veridicitate impune rectificarea în consecinţă a acesteia şi prezentarea dreptului la replică al subscrisei; 

iii. Faptul că, publicarea și păstrarea acestui Articol în mediul online aduce prejudicii de imagine subscrisei, dreptul la imagine fiind un drept constituțional, prevăzut și in Tratatele la care România este parte, precum și în Codul Civil;

iv. Art. 252 Cod Civil care prevede faptul că: „Orice persoană fizică are dreptul la ocrotirea valorilor intrinseci ființei umane, cum sunt viața, sănătatea, integritatea fizică și psihică, demnitatea, intimitatea vieții private, libertatea de conștiință, creația științifică, artistică, literară sau tehnică.” Coroborat cu dispozițiile art. 257 Cod Civil, conform cărora: “Dispozițiile prezentului titlu se aplică prin asemănare şi drepturilor nepatrimoniale ale persoanelor juridice.”; 

V. Deși libertatea de exprimare este un drept fundamental, acesta nu este un drept absolut, fiind susceptibil de limitări, potrivit art. 10 alin. (2) C.E.D.O. din care reiese faptul că exercitarea libertăţii de opinie poate fi supusă unor formalităti, conditii, restrângeri sau sanctiuni prevăzute de lege, care constituie măsuri necesare într-o societate democratică pentru protecţia reputației sau drepturilor altora, 

formulăm prezenta NOTIFICARE

prin care vă solicităm să procedați la ștergerea Articolului având în vedere faptul că prin aceasta se aduc grave prejudicii de imagine subscrisei. Totodată, vă atragem atenția asupra faptului că dreptul la imagine este o componentă importantă atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice. Vătămarea acestuia prin mijloace de comunicare (internet, publicaţii în ziar, etc.) poate fi sancționată de către instanţele de judecată. Precizăm faptul că, în vederea preîntâmpinării unor situații similare, precum şi a solicitării de daune morale, vă rugăm să ne contactati direct, înainte de publicarea oricărui articol referitor la subscrisa.

în subsidiar, vă solicităm să respectaţi dreptul la replică al subscrisei și, pe cale de consecință, să dispuneți rectificarea articolului “ŞCOALA „LUCIAN BLAGA” DIN BAIA MARE – ABUZURI, TRATAMENTE PREFERENTIALE ȘI PREJUDICII CU MULTE ZEROURI DIN BANII PUBLICI?” din data de 31.03.2021 publicat pe web site-ul vasiledale.ro, în conformitate cu textul următor: 

„Față de aspectele prezentate în Articol, precizăm faptul că ați prezentat în mod complet eronat aspectele reţinute de către instanţele de judecată referitoare la concedierea angajatului în urma Deciziei nr. 120/17.10.2019. Decizia de concediere a fost întocmită în urma unei cercetări disciplinare prealabile conform legislației muncii, unde angajatul a fost evaluat de către comisia de disciplină, în niciun caz acesta nu a fost concediat la ordinul doamnei director, aşa cum în mod total neadevărat ați precizat. 

Având în vedere afirmația dumneavoastră conform căreia „Portarul a dat în judecată şcoala, a caştigat, a fost repus în funcție în baza unei decizii definitive și executorii, iar acum solicită salariile care i se cuvin” vă solicităm să verificați aspectele reținute de către instanţa de fond și instanţa de apel, astfel: 

Prin Hotărârea nr. 422/2020 din data de 05.06.2020 pronunţată în dosarul nr. 2178/100/2019, Tribunalul Maramureş a respins ca neîntemeiată contestația formulată de reclamant împotriva Deciziei de concediere nr. 120/17.10.2019. In mod evident, în Articol ați arătat ca angajatul a avut câştig de cauză; 

Prin Hotărârea nr. 1012/2020 pronunţată la data de 06.10.2020, Curtea de Apel Cluj a admis în parte apelul declarat de reclamant și a înlocuit sancțiunea concedierii disciplinare cu sancţiunea reducerii salariului de bază pe o perioadă de 3 luni cu 10%. 

Faptul că apelul a fost admis în parte nu echivalează cu constatarea caracterului nelegal al Decizei nr. 120/17.10.2019. De asemenea, instanțele de judecată nu au constatat un caracter abuziv al deciziei de concediere astfel încât aspectele pe care le-ați arătat în Articol sunt în mare parte neadevărate și sunt de natură a induce în eroare cititorii dumneavoastră. 

Referitor la drepturile salariale asupra cărora instanţa de apel a dispus, precizăm faptul că subscrisa a efectuate toate demersurile necesare respectării dispozitivului instanţei. 

Față de afirmaţia conform căreia „în loc să respecte legea și decizia judecătorească, directoarea se pregăteşte să îl dea afară din nou pe bietul portar” precizăm faptul că, imediat repus în funcţie ca urmare a hotărârii judecătoreşti, angajatul nu s-a prezentat în mod nejustificat la locul de muncă în perioada 28.12.2020 – 05.01.2021. 

Având în vedere nerespectarea obligaţiilor impuse de Regulamentul de Ordine Interioară al subscrisei, încălcarea atribuţiilor ce îi revin conform Contractului Individual de Muncă precum și celelalte abateri disciplinare comise în perioada următoare, angajatul a fost din nou cercetat disciplinar de către Comisie, urmând a i se comunica decizia. 

Totodată, precizăm faptul că angajatul a încercat să facă presiuni asupra membrilor comisiei de cercetare disciplinară, inclusiv prin ameninţări cu actionarea în judecată a fiecărui membru. Referitor la registrele și documentele subscrisei, precizăm faptul că acestea se află în direcțiune și, trebuie să fie securizate. Totodată, precizăm că toate documentele și registrele au fost prezentate cu ocazia fiecărui control efectuat în unitatea de învăţământ fără să existe probleme. 

Cu privire la programul de lucru precizăm că, în contextul epidemiologic actual, în urma hotărârilor Consiliului de Administraţie al subscrisei, din totalul de 8 ore de muncă, s-au stabilit 6 ore de muncă în instituție și 2 ore au fost rezervate pentru telemuncă/ muncă de teren, totul în scopul respectării tuturor măsurilor de prevenire și de combatere a infectării cu noul coronavirus.”

Faţă de aceste considerente, vă solicităm ca, în termen de cel mult 24 de ore de la data primirii prezentei, să dispuneti: 

ştergerea Articolului: „ŞCOALA „LUCIAN BLAGA” DIN BAIA MARE – ABUZURI, TRATAMENTE PREFERENTIALE ȘI PREJUDICII CU MULTE ZEROURI DIN BANII PUBLICI?” din data de 31.03.2021 publicat pe web site-ul vasiledale.ro 

respectarea dreptului la replică al subscrisei și, pe cale de consecinţă, să dispuneţi rectificarea Articolului, în conformitate cu textul de mai sus. 

Cu stimă, Şcoala Gimnazială „LUCIAN BLAGA” Baia Mare, Popovič loana Delia – Director 

Te-ar putea interesa si

TRAFIC BLOCAT / ACTUALIZARE: Grav accident rutier sub Dura

Vasile Dale

Galerie foto: TÂRGU LĂPUȘ – Tabara Județeană Concurs pentru elevii olimpici la matematică și informatică, ediția a XII-a

Vasile Dale

Studenții liberali susțin realizarea și dezvoltarea competițiilor eSports în România

Vasile Dale

4 mesaje

avramm aprilie 1, 2021 at 4:09 pm

Sa-si ceara scuze si sa-si dea demisia spion portar si domnule documentati-va mai atent la ceea ce afirmati impreuna cu clica lui de oameni necinstiti crezând ca or putea duce in eroare opinia publica ca a catigat un proces dar instanta a constatat faptele lui. Sa va arate hotararea instantei si dupa aceea sa fi scris acest articol pentru ca a fost pedepsit

Raspunde
mo aprilie 3, 2021 at 7:33 am

„spion portar” – nu mai sunt locuri nici la Sighet? Vezi ca e portar la o institutie publica unde n-au ce caute „secrete de stat”. Hoo megalomanilor, ati gresit institutia, vedeti ca poate vi-i dor de Elena Ceausescu si al ei „codoi”. Atat zic: luati-va medicamentele conform prescriptiei..

Raspunde
Poali aprilie 2, 2021 at 7:25 pm

Nu ștergeți că doamna și-a făcut deja valiza, plecând să-i cânte primarului la flaut
Tot ce ati afirmat, domnule Dale este adevărat, există raport facut de cei de la ISJ care au constatat abaterile grave ale nebunei care a condus o instituție de învățământ.

Raspunde
Poali aprilie 2, 2021 at 7:28 pm

Lasati-o să vă dea in judecata că atunci instanta va cere raportul. In niciun caz școala nu vă va da in judecată.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.