BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Primăria Baia Mare își bate joc de 90 de copii de la Grădinița nr. 10 dar și de părinții acestora

Revoltă în rândul educatorilor, dar mai ales revoltă în rândul părinților. Și asta după ce administrația publică locală a anunțat conducerea Grădiniței Nr. 10 Baia Mare că va începe lucrările de reabilitare ale imobilului și, prin urmare, va fi sistată activitatea unității începând cu data de 2 aprilie 2021. Anunțul a fost făcut cu patru zile înainte de intarea în vacanța de primăvară.

Decizia Primăriei Baia Mare, care afectează aproximativ 90 de copii care frecventează zilnic cursurile, a fost luată fără consultarea conducerii grădiniței și fără informarea Inspectoratului Școlar Județean, așa cum prevăd procedurile. De asemenea, susțin sursele noastre, aceeași Primărie nu a pus la dispoziție un spațiu alternativ pentru continuarea activității grădiniței, așa cum era firesc. Practic, în mod abuziv, Primăria Baia Mare a tăiat brusc dreptul la educație pentru 90 de copii.

Părinții revoltați au cerut explicații directoarei grădiniței. Numai că decizia nu aparține acesteia, ci Primăriei Baia Mare care a luat-o, repetăm, fără consultări prealabile și clar în abuziv și unilateral. Conform ordinelor Ministerului Educației, activitatea grădinițelor poate continua și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul Direcției de Sănătate Publică.


Părinților le este de crezut că, dacă tot vroiau să reabiliteze Grădinița nr. 10, aceste lucrările puteau sigur aștepta sfârșitul anului școlar, pentru a nu perturba educația copiilor.

Un lucru este extrem de clar pentru părinții copiilor: este un abuz grosolan al Primăriei Baia Mare care a decis, în plină pandemie, să își bată joc de 90 de copii și de părinții acestora. Practic, administrația publică locală, a luat o decizie, fără să țină cont de faptul că dreptul la educație al copiilor este prevăzut în Constituția României și nimeni nu le poate lua sau îngrădi acest drept.

Noi așteptăm pe adresa de email o reacție din partea administrației publice locale în care să explice părinților cine, de ce și care au fost motivele pentru care așa ”brusc și dintr-odată” se reabilitează o grădiniță în plin an școlar.

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV – PANICĂ LA ȘOMCUTA MARE: Pacientă dusă cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase. Este soția unui polițist și ar fi putut intra în contact cu suspecți la banca din oraș

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Un băimărean susține că a fost agresat de polițiști și a ajuns în spital. Agenții neagă acuzațiile

Vasile Dale

DE LA CITITORI: Mormane de gunoi peste drum de o grădiniță din Borșa. ”Sănătatea noastră și a copiilor interesează?” (galerie foto/video – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult