Important

PROIECTELE PENTRU ÎNFIINȚAREA ȘI DEZVOLTAREA REȚELELOR DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE ȘI A GAZELOR NATURALE SUNT PRIORITARE PENTRU EXECUTIVUL CJ MARAMUREȘ


Executivul Consiliului Județean Maramureș a avut astăzi o întâlnire de lucru cu Dumitru Chirilă, președinte Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Mircea Man, vicepreședinte ANRE, Eugen Cozma, vicepreședinte Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), Sorin Bulagea, director general Berg Sistem Gaz și reprezentant al Premier Energy, precum și cu reprezentanți ai Delgaz Grid, și Electrica S.A., la care au participat atât deputații de Maramureș, Călin Bota și Gheorghe Șimon, cât și primarii maramureșeni.

Dezvoltarea rețelelor de energie electrică și gaze naturale reprezintă unul dintre obiectivele principale ale CJ Maramureș, iar pentru aceasta este nevoie de consolidarea unor parteneriate strategice între CJ Maramureș și primării pentru a găsi cele mai bune soluții și realizarea unor proiecte care să fie benefice pentru cetățeni.

Acest proiect este esențial atât pentru dezvoltarea județului Maramureș, cât și pentru creșterea nivelului de trai. Nu putem discuta despre dezvoltarea turismului, condiții decente de locuit și bunăstare pentru maramureșeni, dacă nu avem două surse primare de utilități, și anume: gaze naturale și energie electrică.



Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat în cadrul întâlnirii: “Am discutat astăzi cu Dumitru Chirilă, președinte ANRE, Mircea Man, vicepreședinte ANRE, Eugen Cozma, vicepreședinte ANPM, Sorin Bulagea, director general Berg Sistem Gaz și reprezentant al Premier Energy, precum și cu reprezentanți ai Delgaz Grid, și Electrica S.A., despre soluțiile pe care le putem implementa la nivelul județului Maramureș, în ceea ce privește dezvoltarea și, acolo unde este necesar, înființarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică.
În prezent, doar 36% din populația județului beneficiază de gaze naturale și, din păcate, avem în anul 2021 localități din Maramureș în care cetățenii nu au acces la curent electric.
Îmi doresc să colaborăm cât mai eficient cu primăriile din județ, iar împreună să găsim soluții specifice pentru fiecare zonă în parte. Avem nevoie de proiecte concrete pentru a găsi surse de finanțare cât mai bune și am încredere că putem să dezvoltăm la un alt nivel domeniul de distribuție a rețelelor de gaze și energie electrică în Maramureș, pentru ca cetățenii să se bucure de mai mult confort, la ei acasă.”

Te-ar putea interesa si

NOU ÎN BAIA MARE: CleanWash – spălătorie cu autoservire (P)

Vasile Dale

Ciucă, atac la PSD tocmai Baia Mare: „Nu putem face un joc politic. E necesar să găsim surse de finanțare”

Vasile Dale

Maramureșenii sunt invitați la Concertul extraordinar de Crăciun “Cerul din Inimi”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult