BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Pieton băut călcat de tir în Sighetu Marmației. 20 de șoferi au rămas pietoni în weekend

Sighetu Marmației

Azi, la ora 12.24, polițiștii Biroului Rutier Sighetu Marmației au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe strada Dragoș Vodă din municipiu. La fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de 35 ani din Suceava, care conducea o autoutilitară, a surprins și accidentat un pieton de 65 ani din Sighetu Marmației. Pietonul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Ambii au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului auto rezultatul este zero, iar în cazul pietonului 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambilor bărbați le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Alcoolul şi urmările lui… Patru bărbaţi identificaţi în trafic în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice. Unul dintre aceştia a fost reţinut pentru 24 ore

În cursul zilei de ieri şi azi-noapte, poliţiştii maramureşeni au identificat în trafic patru bărbaţi care au comis infracţiuni la regimul rutier.

Trei dintre aceştia au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind între 0,59-1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, unul având şi permisul de conducere reţinut.  

Poliţiştii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, la ora 19.10, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada 114 din Buşag, un autoturism a intrat într-un cap de pod.

La faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat de 60 ani din Baia Mare, care s-ar fi aflat într-o stare vădită de ebrietate. Din cauză că bărbatul nu ar fi reuşit să fie testat cu aparatul etilotest, a fost condus la Centrul Medical de Permanență Seini în vederea recoltării de probe biologice de sânge. Ulterior,  bărbatului i s-a confirmat consumul de băuturi alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul de 60 ani figura cu dreptul de conducere anulat.  

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar bărbatul de 60 ani a fost reţinut pentru 24 de ore.

Actualizare:

Faţă de bărbatul de 60 ani din Baia Mare, identificat în trafic de poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş, în timp ce conducea un autoturism pe strada 114 din Buşag sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis de conducere, Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile.

Acţiuni de amploare desfăşurate de poliţiştii maramureşeni în acest weekend

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor maramureşeni. În acest week-end, în întreg judeţul Maramureş, poliţiştii s-au aflat la datorie pe toate tronsoanele de drum pentru asigurarea unui climat în siguranţă participanților în trafic.

Sâmbătă, 3 aprilie, poliţiştii maramureşeni au verificat peste 130 de vehicule şi au legitimat peste 200 persoane. Pentru neregulile constatate au aplicat 53 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195 din 2002, în valoare de peste 27.000 lei.

  • 20 de permise de conducere reținute

În cursul acestui weekend, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat în forţă şi au executat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, dat fiind faptul că viteza constituie pricipala cauză generatoare de accidente grave de circulaţie.

Astfel, poliţiştii au verificat 131 de vehicule, iar pentru neregulile depistate au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, din care 80 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere, 15 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi cinci pentru depăşire neregulamentară. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de peste 73.000 lei.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legalităţii, sens în care astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

  • Acțiuni de weekend ale poliției

Sâmbătă, 3 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Econimice au organizat şi ei acţiuni pe linia verificării modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV2.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.500 lei şi au constatat o infracţiune pe linie de contrabandă. Poliţiştii au indisponibilizat 96 pachete ţigarete, care trebuiau supuse unui regim vamal, în valoare totală de 1.200 lei. În continuare, poliţiştii, sub supravegherea procurorului de caz, continuă cercetările în vederea tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă constatată. De asemenea, au fost confiscate sume de bani în numerar, în valoare totală de 2.210 lei.

Te-ar putea interesa si

BILANŢ INUNDAŢII: Pagube pe 67 hectare de teren arabil, 24 de godspodării inundate, maşină avariată, 33 de animale înecate (FOTO)

Redactie

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BAIA MARE: Nivel superior de acreditare, muncă, echipă, PROFESIONALISM

Vasile Dale

OPINIE: DE UN PENIBIL INIMAGINABIL – Tilicarul din fruntea Prefecturii Maramureș anunță că a învins pandemia!!!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.