BREAKING NEWSRecomandateTara Chioarului

FOTO – Șomcuta Mare: Primăria a ecologizat zona de pe Calea Mireșului unde a depozitat gunoaie provizoriu

Garda de Mediu Maramureș susține că a sancționat UAT Șomcuta Mare

”În urma filmării transmise în mediul online în data de 07.04.2021 privind depozitarea deșeurilor pe de pe str. Mireșului din orașul Șomcuta Mare, comisarii GNM CJ Maramureș s-au deplasat de urgență la fața locului pentru verificări suplimentare.S-a constatat faptul că pe o suprafață de 30 mp s-au depozitat deșeuri municipale în amestec care au provenit din acțiunile de salubrizare/igienizare desfășurate cu beneficiarii Legii 416 la lizierele de pădure Ciot, Buteasa, Codrii Butesii. Aceste deșeuri au fost depozitate temporar în vederea sortării pe fracții valorificabile urmând ca acestea să fie preluate și transportate de către operatorul de salubrizare la centrul de sortare a deșeurilor. De asemenea s-au constatat și alte depozitări necontrolate de deșeuri pe o suprafață de aproximativ 500 mp. S-a dispus salubrizarea imediată a zonei iar la data de 09.04.2021 amplasamentul a fost salubrizat.Precizăm faptul că UAT Șomcuta Mare a fost sancționată contravențional potrivit Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor” transmite Garda de Mediu Maramureș.

ZiarMM.ro susține că UAT Șomcuta Mare ar fi fost sancționată contravențional cu 15.000 de lei.



Ce spune primarul Gheorghe Buda

”Pe Calea Mireșului, terenul pe care s-a făcut sortarea deșeurilor strânse în cadrul campaniei de curățenie de primăvară a fost salubrizat. Asta după ce SC Drusal s-a ocupat de transportul deșeurilor, atât pentru fracția uscată, cât și pentru cea umedă. Terenul a fost nivelat și urmează împrejmuirea zonei și apoi plantarea de puiet. A fost procurat puiet de salcâm” a transmis pe fb, edilul din Șomcuta Mare.

Acesta a adăugat pentru vasiledale.ro că ”în zonă cei de la Garda de Mediu au făcut făcut verificari, există notă de constatare, însă până acum nu avem proces verbal de sancționare!!!!”

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accident pe DN18 în Borșa. Șoferița și un pasager răniți. Trei răniți și între Ardusat și Colțirea

Vasile Dale

INTERVENTII: O GOSPODARIE DIN PETROVA A ARS CA O TORTA. 2 KM AU MERS PE JOS POMPIERII (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

AVEM POLIŢIŞTI DE RÂSUL LUMII: Hoţ încătuşat, evadat din sediul Poliţiei Dragomireşti. Ieudeanul jefuise o shaormerie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult