Important

DE FLORII: Poliţiştii maramureșeni, alături de celelalte forţe de ordine, vor fi la datorie

În contextul sărbătorilor religioase din zilele următoare, în perioada 23-25 aprilie vor acționa, în sistem integrat, pe raza județului peste 150 de polițiști maramureșeni, împreună cu reprezentanții IJJ Maramureș și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică, pentru ca aceste zile să fie sărbătorite în condiții de siguranță și pentru a ne asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2 să fie respectate.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de mare importanță în această perioadă.



Pe drumurile publice vor fi la datorie polițiștii de la rutieră, care vor acționa pe întreaga rețea de drumuri din județul Maramureș pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și pentru fluidizarea traficului.

Totodată, jandarmii de la Posturile Montane Șuior, Cavnic, Valea Vaserului și Borșa sunt prezenți în zona stațiunilor montane și pe traseele turistice, intensificând acțiunile în zona de competență și în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiți să intervină în diferite situații.

Reamintim faptul că, purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Pe această cale, adresăm rugămintea cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să respecte legislația în vigoare și recomandările făcute de autorități în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, iar prin măsurile pe care le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă acest sfârșit de săptămână în condiții de siguranță.

Te-ar putea interesa si

Cod portocaliu şi galben de furtuni și grindină. Atenționare meteo ANM, emisă pentru Maramureş

Redactie

Mesajul de Paști din partea Primăriei și Consiliului Local Mireșu Mare

Vasile Dale

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Gunoiul maramureșenilor, manipulare sau linșaj mediatic?”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult